Hava Durumu

Islak mendile ve şampuana dikkat!

Saçları daha yumuşak ve parlak göstermek için şampuanlarda kullanılan bazı maddeler cilde çok ciddi zararlar veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2014 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Islak mendile ve şampuana dikkat!
Özellikle şampuanların fazla köpük sağlaması için kullanılan Sodium Laureth Sulfate (SLES) petrolden elde edilen sentetik bir kimyasal ajan olarak kullanılıyor. Avrupa ülkelerinde kullanımı yasaklanan SLES'li şampuanlar, Türkiye başta olmak üzere AB dışında kalan ülkelere ihraç ediliyor.

ISLAK MENDİL ÜRETİMİNİN LİDERİ TÜRKİYE

Uzmanlar, özellikle ithal edilen şampuanlarda Sodium Laureth Sulfate (SLES) maddesinin olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Tehlike saçan ve kullanım ağı son derece geniş bir ürün de ıslak mendiller. Islak mendil üretiminin lideri Türkiye, bu ürünü dünyanın birçok ülkesine satıyor.

Kullanım alanının yaygınlaşması, talebin yüksek olması sebebiyle ıslak mendillerde de ''merdiven altı'' üretimin arttığını ifade eden uzmanlar; kontrolsüz üretimlerin her zaman insan sağlığı için risk oluşturduğu, ıslak mendil tercih ederken de TSE işaretinin aranması gerektiğini vurguladı. Pakette şişkinlik olmamasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, “Şişkinlik gaz oluşumuna işaret eder, bu da mendillerin bakteri ürettiğini gösterir” diye konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.