Hava Durumu

İsrail askeri yine saldırdı!

İsrail'in dün Gazze'de yaptığı katliamın ardından bugün Batı Şeria'da Filistinlilere İsrailli askerler tarafından ateş açıldı. Uluslararası haber ajansları bölgeden dakika dakika fotoğraf geçerken, toplamda 17 Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail askeri yine saldırdı!

70 yıl önce topraklarından zorla sürülen Filistinlilere evlerine geri dönme hakkı verilmesi için Gazze'de başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşü bugün Batı Şeria'da yeniden başladı. Gösteriler sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli siviller yaralandı.

Filistinliler Nekbe Günü'nün 70'inci yıldönümü nedeniyle bugün gösteri yürüyüşlerine yeniden başladı. Nekbe Günü'nde bütün kuruluşlar için grev açıklaması yapıldı.

Batı Şeria'nın El Halil şehrinin merkezi, Kalkilye şehrinin Kuzey girişi, Beytul Lahm, El Bireh ve Ramallah'ta Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışmalar çıktı. El Halil'de gençler, Bab el Zavi'ye giden yolu taşlar ve konteynerlerle kapattı. İsrail askerleri bölgedeki onlarca evi ve binayı kuşattı ve buralara ses bombası attı. Beytul Lahm'ın kuzeyinde ise İsrail askerleri Filistinyönetiminin polisi olan Münir Atallah al-Titi'yi Fever kampının kontrol noktasında gözaltına aldı. Kalkilya'nın kuzey girişinde de İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çatışmalar çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.