Hava Durumu

İsrail basını terörist Karayılan'la röportaj yaptı!

İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi PKK'lı terörist Murat Karayılan ile röportaj yaptı. PKK elebaşı Murat Karayılan, "AK Parti ile MHP ittifakına karşı çıktığı için CHP ile aynı fikirdeyiz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail basını terörist Karayılan'la röportaj yaptı!

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesine röportaj verdi. İsrail gazetesinin "Kürt nüfusu için daha fazla özerklik ve haklar için savaşan emektar bir savaşçı" olarak nitelendirerek güzellemeler yaptığı terörist Karayılan'a "Atatürk'ün ideallerine karşı çıkmanıza rağmen, CHP gibi Atatürk'ün vizyonuna daha yakın olan partilere şimdi daha mı yakınsınız?" sorusu yöneltildi.

AK Parti-MHP ittifakına karşı olduklarını söyleyen Karayılan, "CHP, Kürt meselesi konusunda AK Parti'yle aynı fikirde. Ancak onlar da AK Parti ile MHP arasındaki ittifaka karşı çıktıkları için başka konularda hemfikiriz. Ancak konu Kürt meselesine gelince AK Parti ile MHP'den farklı değiller." ifadelerini kullandı.

Örgüt lideri, ABD'ye çağrıda bulunarak kendilerini terör listesinden çıkarmalarını istedi. Gazetenin "İran" sorularına da cevap veren Karayılan, Türkiye'yi işgalci güç olarak tanımladı. İran ve Suriye'nin de aynı adımları attığını belirtti. Karayılan ayrıca PKK'nın İran kolu olan PJAK'ın Tahran yönetimi tarafından çok sert bir şekilde vurulduğunu itiraf etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.