Hava Durumu

İsrail'den Ankara'ya flaş atama!

İsrail'in yeni Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh oldu. Hükümet onayı bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail'den Ankara'ya flaş atama!
İsrail ile ilişkilerde kritik bir son dakika gelişmesi yaşandı. İsrailli kaynaklar İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Na'eh atandığını ve hükümetin onayı beklendiğini açıkladı. Telaviv'in ataması sonrası gözler Ankara'ya çevrildi. Ankara kulislerinde 6 yıl sonra dolacak Tel Aviv Büyükelçiliği için Başbakanlık Dış Politika Danışmanı Kemal Ökem'in adı geçiyor.

İSRAİL BÜYÜKELÇİYİ ATADI

Mavi Marmara krizi sonrası Türkiye ile İsrail arasında sağlanan anlaşma sonrası İsrail, Ankara'ya yeni büyükelçi atadı. İsrail'in yeni Ankara Büyükelçisi Eitha Na'eh oldu.

YILLAR SONRA TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

Na'eh İsrail'in Londra Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. Öte yandan Eitan Naeh, 1993 yılında İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği'nde görev yaptı.

GÖZLER ANKARA'YA ÇEVRİLDİ

İsrail'in açıklamasının ardından gözler Ankara'ya çevrildi. Dışişleri Bakanlığı koridorlarında 6 yıldan beri boş olan Tel Aviv Büyükelçiliği için en çok konuşulan isimlerden biri Başbakanlık Dış Politika Danışmanı Kemal Ökem'in adının resmi olarak açıklanması bekleniyor.

DAVUTOĞLU'NUN DANIŞMANI, ORTADOĞU UZMANI

Ortadoğu konusunda uzman olan Ökem, danışmanlıktan önce de Dışişleri'nde Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet vermişti.
Ökem eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışman ekibinde de yer alıyordu.

DIŞİŞLERİ BAKANI DUYURMUŞTU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İsrail'e Büyükelçi atanmasına ilişkin 4 gün önce, "İki ülke makamlarının karşılıklı olarak Büyükelçi atanmasına yönelik sürdürdükleri çalışmanın da kısa zamanda tamamlanması öngörülmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

MAVİ MARMARA KRİZİ ÇÖZÜLMÜŞTÜ

İki ülke arasında 2010'daki Mavi Marmara baskınıyla zirveye çıkan kriz, geçtiğimiz aylarda varılan anlaşmayla aşılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.