Hava Durumu

İsrail'den flaş Kudüs açıklaması

İsrail BM Temsilcisi Danny Dannon konuşmasının başlangıcında Milattan Sonra 67 yılına ait üzerinde İbranice yazan bir bozuk parayı tüm kurula göstererek "Bu bozuk para Yahudi atalarımızın Kudüs'le olan binlerce yıllık bağının kanıtıdır.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail'den flaş Kudüs açıklaması

Hiçbir BM kararı, hiçbir boş konuşma, hiçbir genel kurul kararı bizi Kudüs'ten ayıramayacaktır" dedi. Dannon Kudüs'e ilişkin oylama öncesinde şöyle konuştu:

"BM konu İsrail olduğunda hep çifte standart uygulamıştır. Bu oturum başlığı 1997'den beri açık. İhtilaf dolu bir dünyada yaşıyoruz ama BM Genel Kurulu olağanüstü şekillerde konu sadece İsrail olunca buluşuyor. Filistin bizim barış çağrılarımızı tek taraflı reddetmiştir.

Bu bildirgenin leyhinde oy verenler Filistin'in kuklasıdır. Filistin sadece dikkatleri başka bir yöne çekerek barışı reddetmeye devam etmeyi amaçlamaktadır. Bu bildirge Filistinlilere daha fazla istihdam sağlamayacak, daha fazla sağlık hizmeti sunmayacak. Sizler bu bildirgeyi desteklemeyin. Hiçbir BM bildirgesinin tarih değiştirmediğini biliyorsunuz. İsrail kurulduğunda biz demokrasiye ve bireysel özgürlüklere saygı duyduk.

Çölü yeşerttik. İsrail tüm dinlere saygı duymaktadır ve herkesin Kudüs'ü ziyaret edip ibadet etmesine izin vermektedir. Bu oturuma başkanlık eden ülke Yemen, El-Kaide ve IŞİD gibi terör örgütlerini destekleyen bir ülkedir. Geçtiğimiz son iki haftada Hamas militanlarından 23 füze saldırısı gerçekleştirildi.

BM'den ne bir kınama ne bir olağanüstü oturum çağrısı duymadık. Şiddet ve terör hiçbir zaman tolere edilmemelidir."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD'nin Kudüs kararını geri almasını öngören bir tasarıyı onaylamasının ardından ilk açıklama geldi. Netanyahu kararı red ediyoruz ifadelerini kullanırken Trump'a da teşekkür etti.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.