Hava Durumu

İsrail'den Suriye ve İran'a tehdit!

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, İran ile Suriye arasında varılan anlaşmanın ilan edilmesinden saatler sonra yaptığı açıklamada "Suriye'deki İran mevzilerini hedef alma" tehdidini yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2018 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail'den Suriye ve İran'a tehdit!

Katz, İsrail basınına yaptığı açıklamada, "Bu anlaşma bizim belirlediğimiz kırmızı çizgiyi aşma anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

İsrail hükümetinin pek çok kez Suriye'deki tüm İran mevzilerini engelleyeceği açıklaması yaptığını hatırlatan Katz, "İsrail, İran'ın Suriye'de konuşlanmasına izin vermeyecektir. İsrail'i tehdit eden İran hedeflerine karşı bütün güçlerimizle karşı koyacağız." diye konuştu.

Katz ayrıca Beşşar Esed'e işaret ederek, "İran kuvvetlerini savunması halinde bunun sonuçlarına derhal katlanacağını" ifade etti.

İran yaptırımlarının uygulanması için "İsrail-ABD ortak ekibi"

Öte yandan İsrail Maliye Bakanı Moşe Kahlon, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ile ABD arasında İran'a karşı yaptırımların uygulanmasına yönelik ortak bir ekip oluşturulduğunu ilan etti.

Açıklamasında Kahlon, "İran'a karşı yaptırımların daha da güçlendirilmesinin vakti geldi." ifadesini kullandı.

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, birkaç gün önce Şam'ı ziyaret etmiş ve burada iki ülke arasında askeri iş birliğini ele alan bir anlaşmaya imza atmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.