Hava Durumu

İsrail tehdit etti! İran'dan ilk açıklama geldi

İsrail ordu sözcüsü İran'ın insansız hava araçları (İHA) İsrail hava sahasına girerek "ateşle oynadığını" ve büyük bedel ödeyeceğini söyledi. Yaşanan olayla ilgili İran'dan da bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2018 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2018 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail tehdit etti! İran'dan ilk açıklama geldi

İsrail ordu sözcüsü Albay Jonathan Conricus yaptığı açıklamada, İsrail'in vurarak düşürdüğü insansız hava aracının "askeri bir misyon için gönderildiğini ve İran askeri güçleri tarafından yönetildiğini" söyledi.

Albay Conricus açıklamasında, "Bir savaş hilekopterimiz, Suriye'den havalanan bir İran insansız hava aracını (İHA) düşürdü" dedi.

Conricus buna tepki olarak Suriye'deki insansız hava aracının gönderildiği "İran hava üssünü yok ettiklerini" söyledi.

Conricus'un açıklamalarına göre bu üsse yapılan saldırı dışında dört İran hedefi ve sekiz Suriye hedefi daha vuruldu. Bir İsrail jeti ise Suriyeli füze savar ateşiyle vurularak düşürüldü. Bu gelişme, "İsrail'in Suriye krizi boyunca bölgedeki çatışmalara en çok katıldığı olay" diye nitelendirildi.

İsrail ordusunun açıklamasında da İsrail savunma güçlerinin, İsrail hava sahasına İHA yollanan Suriye'deki İran kontrol sistemlerini hedeflediği Suriye'nin hava savunma sistemlerinden gelen yoğun ateş sonucu bir F16 İsrail topraklarına düştüğü fakat pilotların sağ kurtulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Farklı senaryolar için hazırız ve durum değerlendirmelerine göre hareket etmeye devam edeceğiz" denildi.

İRAN'DAN İLK AÇIKLAMA

İsrail'in Suriye topraklarında bir insansız hava aracı düşürdüğünü duyurması ve İsrail'e ait bir F-16'nın Suriye hava savunma sistemleri tarafından düşürülmesinin ardından İran'dan açıklama geldi.

Devrim Muhafızları'ndan Hüseyin Selami yaptığı açıklamada 'İsrail yalancı, yaptıkları hiçbir açıklamaya güvenmiyoruz" ifadelerini kullandı. Selami İran'ın bölgedeki tüm ABD üslerini vurabilecek durumda olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.