Hava Durumu

İstanbul'da büyük yangın

İstanbul Bayrampaşa'da bir atölyede çıkan yangın panik yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'da büyük yangın
Olay yerine gelen polis ekipleri, yangının olduğu bölgeye şerit çekerek çevre güvenliğini alırken, itfaiye görevlileri de kauçuk ve plastik ham maddesi bulunan imalathanedeki yangını söndürmek için köpükle müdahalede bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, mahsur kalan 75 kişinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildiğini ve yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

\"\"
 
Bayrampaşa'da plastik atölyesinde büyük çaplı yangın çıktı. Gelen son dakika bilgisine göre, bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirilirken, kara dumanlar İstanbul'un her yerinden göründü. Yanan binada zaman zaman patlamalar yaşandı.

Bayrampaşa'da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi'ndeki bir plastik fabrikasında yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın sırasında mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangın sabah saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıktı. Olay yerine gelen Eyüp itfaiyesi müdahalede yetersiz kalınca olay yerine Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih, Bakırköy, Şişli ve Bağcılar itfaiye ekipleri ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalanlar zor anlar yaşadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla mahsur kalanları kurtardı.


\"\"
 
OTOPARKA SIÇRADI

Bayrampaşa'da Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'nde plastik fabrikasında çıkan yangın, iş merkezinin en üst katında otopark olarak kullanılan kısma sıçradı. Yaklaşık 30 aracın bulunduğu alandaki otomobiller birer birer yanmaya başladı. Araçlarda zaman zaman patlamaların yaşandığı görüldü. İtfaiyenin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

\"\"

YANGIN KONTOL ALTINA ALINDI

İBB'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'nde nedeni henüz belirlenemeyen yangın patlamalarla birlikte kısa sürede yayılarak binayı sardı. Her kat yaklaşık 5.000 m² kare alandan oluşuyor. Toplamda 25 bin m² alan etkilendi. Yangın ihbarı saat 10.25'de geldi. Eyüp itfaiye müfrezesi saat 10.29 da yangına 3 araç 7 personel ile müdahale etmeye başladı. Yangının yayılma riski göstermesi üzerine, İstanbul İtfaiyesi alarma geçerek Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan tüm itfaiye birimlerinden takviye ekipleri bölgeye sevk etti. 
Yangına Kocayusuf, köpük kuleleri, Merdiven araçları, Başlangıç, araçlarının da aralarında bulunduğu 71 araç 148 personel ile müdahale edildi. Yangın bölgesine, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından vinç, dozer ve kepçeler de sevk edilerek söndürme çalışmalarına katıldı. Yangında 7 bin 500 litre köpük ve tonlarca su kullanıldı. Yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında poliol, izosiyanat, plastik ve benzeri kimyasal maddelerin kullanıldığı ayakkabı taban imalatı sırasında başladığı tahmin ediliyor. Atölyelerde bulunan kimyevi maddelerin yanıcı parlayıcı olması nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Yangın kontrol altına alındı söndürme çalışmaları devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.