Hava Durumu

İstanbul karıştı,polis müdahale ediyor

Gergin 1 Mayıs'ta sabah Beşiktaş'ta bir gruba polis müdahale etti... Beşiktaş'ta 1 Mayıs için toplanan bir gruba polis müdahale etti. Polis tazyikli su ve gaz bombası ile grubu dağıttı. Ara sokaklara giren grup, polise taş attı. Göstericilerin attığı taşlar nedeniyle 2 gazeteci yaralandı. Meydandaki olaylar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul karıştı,polis müdahale ediyor

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs nedeniyle alınan önlemler kapsamında metrosüs ve Taksim-Hacıosaman metro seferleri durdu. Mecideyeköy'de metrobüs ve metroyu kullanmak isteyen vatandaşlar geri döndü.

Polislerin ikinci müdahalesi Mecdiyeköy'de oldu. Taksim'e yürüyen DİSK kortejine de polis müdahale etti.

POLİSE KALDIRIM TAŞLARIYLA SALDIRI

1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapmak isteyen gruplarla polis arasında yaşanan gerginlik sürüyor. Özellikle Beşiktaş Meydanı'ndan Taksim'e yürüyen grup, kendilerini durdurmak isteyen polise kaldırım taşlarıyla saldırdı. Polis de biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Yaşanan olaylarda bazı basın mensupları, polis ve gösterici yaralandı.

ESNAF GAZDAN ETKİLENDİ

Beşiktaş'taki olaylı 1 Mayıs nedeniyle polisin sıktığı biber gazından esnaflar etkilendi. Gazdan etkilenen esnaflar, yüzlerini su ile yıkadı. Gaz girmemesi için de dükkanlarının kapısını kapattı.  

POLİSİN ELİNDEN GAZ BOMBASINI ALDI

Ellerinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) bayrağı bulunan grubun kaldırım taşlarını ufak parçalara ayırıp emniyet güçlerine fırlattığı görüldü.

Olaylar sırasında eylemcilerden birinin polisin elinden aldığı gaz bombasını ortaya attığı da gözlendi.

 MEYDAN BARİYERLERLE ÇEVRİLDİ, OTOBÜS DURAKLARININ CAMLARI KIRILDI

Taksim'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü hazırlıkları geceden başladı. Meydana çok sayıda bariyer yerleştirilirken, erken saatlerde meydana otobüslerle getirilen çevik kuvvet polisleri meydanda hazır bekletilmeye başlandı. Bu arada meydanda bulunan otobüs duraklarının camlarının olay çıkma ihtimaline karşılık çıkarıldığı görüldü. Cumhuriyet Anıtı'nın etrafı ise bariyerlerle çevrildi. İstiklal Caddesi girişine de bariyerler konulduğu görüldü.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen gruplar sabah erken saatlerde Şişli ve Beşiktaş'ta toplanmaya başladı. Valiliğin izin vermediği kutlamalar için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yayaların da geçişine izin verilmeyen meydana, sadece görevliler ve basın mensupları alınıyor.

Bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'nda, çok sayıda polis görev yapıyor. Çevredeki bazı yüksek binaların çatılarına da polis ekipleri konuşlandırıldı. Bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor.

BEŞİKTAŞ'TA MÜDAHALE

Beşiktaş'ta toplanan bir gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Şişli'de DİSK binası önünde toplanan işçilerin Taksim'e doğru yürüyüşü de başladı.

Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanarak Taksim'e doğru yürümek isteyen gruplara, polis müdahale etti.

Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan aralarında TKP, İşçi Partisi ve Halk Evleri üyelerinin de bulunduğu gruplar, ara sokaklarda yeniden bir araya geldi.

Güvenlik güçleri grupları, tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalışıyor. Polis zaman zaman gaz bombası da kullanıyor.

Beşiktaş'taki çevik kuvvet ekiplerine, polis helikopteri de havadan destek veriyor.

DİSK TAKSİM'E YÜRÜYOR

Şişli'deki DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, Halaskargazi Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı. SGK İstanbul İl Müdürlüğü Şişli Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bekleyen grup, sloganlar eşliğinde Osmanbey Metrosu önüne ulaştı.

Polis burada DİSK kortejine tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yürüyüşe katılanlar atılan biber gazından etkilendi.

Öte yandan Şişli'nin ara sokaklarından Büyükdere Caddesi'ne çıkmaya çalışan yüzleri maskeli bir gruba polis panzerle su sıkarak müdahalede bulundu. Grup, bu müdahalenin ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'ne kaçtı.

DİSK üyesi bir grup da Abide-i Hürriyet Caddesi'nden Şişli Camisi'ne doğru yürüyor. Cami önünde barikat kuran polis, burada bekleyişini sürdürüyor.

Okmeydanı Fatma Girik Parkı'nda toplanan başka bir grup da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

UNKAPANI VE GALATA KÖPRÜLERİ KALDIRILDI

Bu arada güvenlik önlemleri kapsamında Galata ve Unkapanı köprüleri açılarak araç trafiğine kapatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.