Hava Durumu

İstanbul sağanağa teslim!

Sabah saatlerinde İstanbul için yapılan uyarıların ardından kuvvetli sağanak yağış aniden başladı. 20 dakika içinde metrekareye 30 kilogram yağış düşen Beykoz'da yollar göle döndü.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2019 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2019 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul sağanağa teslim!

İstanbul için yapılan kuvvetli yağış uyarısının ardından Beykoz'da sağanak yağış etkili oldu. Aniden bastıran yağmur nedeniyle Tokatköy Mahallesi, Akbaba Caddesi sular altında kaldı.

VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

Araçlar göle dönen caddede ilerlemekte zorluk yaşadı. Sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar da ıslanmamak için saçak altlarında bekledi. Yağmura yakalanan bir kişi ise ayakkabılarını çıkararak yürüdü.

METREKAREYE 30 KİLOGRAM YAĞIŞ

Aniden bastıran sağanakla ilgili bilgi veren yetkililer, 20 dakika içinde metrekareye 30 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

SARIYER'DE DE ETKİLİ OLDU

Aniden yağan sağanak, Sarıyer'de de etkili oldu. Sağanak sonrası yolları su bastı. Sular bilek hizasına kadar yükseldi, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yapmıştı.

Uyarı şu şekilde:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağışların, öğleden sonra etkisini artırarak gece saatlerinde poyraz fırtınası (50-70 km/sa) ile birlikte kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışın, yarın (Cuma) sabah saatlerinde etkisini azaltarak öğleden sonra kesilmesi bekleniyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.