Hava Durumu

İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü

Fetih kutlamaları Fatih Camisi avlusundaki Fatih Sultan Mehmet'in Türbesi'ni ziyaretle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2012 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2012 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü

İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Camisi avlusundaki Fatih Sultan Mehmet Türbesi ziyaret edilerek, dua edildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 23. Garnizon Komutanı adına 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden tarafından Fatih Sultan Mehmet'in Türbesi'ne çiçek kondu.

Daha sonra Fatih Camisi başimamı Osman Şahin tarafından Fetih Suresi okundu ve Fatih İlçe Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından dua edildi.

İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran'ın da katıldığı ziyaretin ardından lokum ve irmik helvası ile şerbet dağıtıldı.

İstanbul, dünya kenti olarak geleceğe güvenle bakıyor
Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İstanbul'un fethinin, Türk ve dünya tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'un tarih boyunca önemini hiç kaybetmediğini, kıtaları buluşturan konumuyla Türkiye'nin ekonomik, toplumsal ve kültürel hayatına yön verdiğini belirterek, bugün Türkiye'nin en büyük iş, finans, eğitim, bilim, kültür ve sanat merkezi olan İstanbul'un bir dünya kenti olarak geleceğe güvenle baktığını bildirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.