Hava Durumu

İstanbullu Gelin'in senaristinden şaşırtan Süreyya açıklaması

İstanbullu Gelin'in senaristi Deniz Akçay, en sevilen karakter Süreyya'nın dizinin uyarlandığı kitapta, şizofren biri olarak anlatıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2018 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2018 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbullu Gelin'in senaristinden şaşırtan Süreyya açıklaması

İstanbullu Gelin'in en sevilen karakteri Süreyya, dizinin uyarlandığı kitapta aslında şizofrenmiş. Senarist Deniz Akçay'ın Episode Dergisi'nden Devrim Toyran'a anlattıkları ile Aslı Enver'in hayat verdiği gerçek hayatta uyarlanan dizinin Süreyya karakterinin kitaptaki halinden çok farklı olduğu açıkladı.

"SÜREYYA'NIN KARAKTER YAPISINI iPEK'E KAYDIRDIM"

Fenomen dizi İstanbullu Gelin'in Süreyya'sının gerçekte şizofrenik bir durumu olduğunu ifade eden senarist Deniz Akçay, "Mesela kitapta asıl sorunlu olan karakter Süreyya. Neredeyse şizofreni durumu var. Çok ağır travmatik sorunları ve hiç istenmeyen bir karakter. Kayınvalidesine kendini kabul ettirmek için kendi varlığından vazgeçen bir kadın. Onu mesela biraz daha İpek'e kaydırdım. Konak kalabalık bir ev, köklü bir aile, bunlar gerçek. Bir de kitaptaki karakterleri hikaye karakterlerinden alıp başka karakterler üzerinden, cümlesi başka olan bir yere çevirdik, böylece evrildi. Zaten bana hikayeyi dönüştürme serbestisi verilmişti" diye konuştu. İstanbullu Gelin, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.