Hava Durumu

İşte Arınç'ın açıklamalarının şifresi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşanan çözüm süreci izleme süreci hakkındaki karşılıklı açıklamalarda, son gelişme Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısından sonra "hükümet sözcüsü" sıfatıyla yaptığı açıklama oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2015 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Arınç'ın açıklamalarının şifresi...
Hrürriyet Gazetesi'nden Zeynep Gürcanlı Bülent Arınç'ın dün akşam Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı deprem etkisi yaratan açıklamalarının şifrelerini yazdı...

İşte o yazı....

1- İZLEME HEYETİ KURULUYOR
2- CUMHURBAŞKANI DAHA İYİ BİLGİLENDİRİLECEK
3- GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
4- Melih Gökçek'E ÇOK AĞIR YANIT

Arınç, basın toplantısında kritik mesajlar verdi; 
Cumhurbaşkanı'nın "karşıyım" dediği çözüm süreci izleme heyetinin kurulacağını açıkladı;
 Erdoğan'ın daha iyi bilgilendirileceğini söyledi; 
Erdoğan'la ters düştüğü için kendisine yapılan "istifa" çağrılarına karşılık "görevimin başındayım" dedi;
İstifa çağrısını en yüksek perdeden dile getiren, kendisiyle aynı partiden AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ise çok ağır yüklendi. Gökçek'in paralel yapının  "kucağına oturduğunu" ve bu yapıya Ankara'yı "parsel parsel sattığını" söyledi.

İşte Arınç'ın açıklamalarının şifreleri

* "HAFTA SONU YAPTIĞIM AÇIKLAMADAN DAVUTOĞLU'NUN HABERİ YOKTU" - Arınç, hafta sonu yaptığı ve büyük tartışma yaratan açıklamalarından, Başbakan Davutoğlu'nun haberi olmadığını, bunun kişisel açıklamalar olduğununu vurguladı. Arınç, Sayın Başbakanım'la, bütün  şerefimle temin ediyorum,  Cumartesi, Pazar günü konuşmamı değil ki içeriğini konuşmuş olayım. Konuşmamdan önce başbakan ile görüşmem olmadı. Sayın Ahmet Davutoğlu tamamen masumdur, bu suç değil ama."

* DÜNKÜ AÇIKLAMAYI HÜKÜMET ADINA YAPTI - Bülent Arınç, hafta sonunda iki gün üst üste yaptığı açıklamalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'izleme heyeti konusundan haberim yok" ve "heyetin kurulmasına karşılım" sözlerine yanıt olarak nitelendirilmişti. Ancak Arınç'ın açıklamaları "kendi adına mı, hükümet adına mı" yaptığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda sessizliğini koruması nedeniyle tartışma konusu olmuştu. Arınç, bugünkü açıklamayı ise Bakanlar Kurulu toplantısından hemen sonra, "hükümet sözcüsü" sıfatıyla yaptı, hükümet adına konuştu.

* İZLEME HEYETİ KURULUYOR - Arınç'ın açıklamalarında en dikkat çekici nokta, çözüm süreci izleme heyetinin kurulacağını açıklaması oldu. 
Böylece, heyetin akıbeti konusundaki tartışmalara son noktayı koyan Arınç, şöyle dedi;
" İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. İzleme heyetindeki kişileri akil insanlar içinden olacaktır. Her kafadan bir ses çıktı. İzleme heyetine hangi görevler verilecek, bunu belirlediğimiz bir listemiz var. Kayıt altına alındı. Akil kişiler içinde uygun gördüğümüz kişilerle iletişime geçilecektir. "

* "GÖREVİMİN BAŞINDAYIM" - Arınç'a, hafta sonu üst üste yaptığı açıklamaların ardından, kendi partisi dahil pekçok kesimden "istifa" çağrıları yapılmış, Başbakan Davutoğlu'nun Arınç'ı hükümet sözcülüğü görevinden, hatta bakanlıktan alabileceği Ankara kulislerinde konuşulmaya başlanmıştı. Arınç, basın toplantısında "görevimin başındayım" dedi. 
Basın toplantısını da, "umarım bu salonda daha  çok görüşürüz" diyerek hükümet sözcülüğü görevinin de sürmekte olduğu mesajını verdi. Arınç, "8 Haziran'a kadar" diye ekleyerek de, AKP'deki üç dönem kuralı nedeniyle 7Haziran'da milletvekilliğine de veda edeceğini hatırlattı. 
Arınç istifa ve görevden alma söylentilerine karşılık şöyle dedi;
"cumartesi ve Pazar günü bildiğiniz gibi konuşmalar yaptım. Burada bir kısım basın sayın cumhurbaşkanımız ve hükümet arasında bir çekişme durumunu olduğunu belirten bir yazı yazdılar ve dedikodular yaptılar.  "Duygusal çıkışlar yaptı, sert çıkışlar yaptı" diye çok basit, çok sığ şeyler konuşuluyor. Yeni bir siyasetçi değilim.Sözlerimi yanlış anlamak kaygısından kaynaklandı. Cumhurhurbaşkanımızla hukukumuzun yıllar öncesine dayandığımızı ve o süreçten geldiğimizi bilmemiz lazım. Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmamız mümkün değildir.

* CUMHURBAŞKANI DAHA İYİ BİLGİLENDİRİLECEK - Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izleme heyeti konusundaki "haberim yok" açıklamalarına karşılık, hükümetin Erdoğan'ı "daha iyi bilgilendireceğini" söyledi. Arınç, "Çözüm süreci ve diğer konularda cumhurbaşkanımız eksik bilgilendirdiysek kusuru kendimizde ararız" dedi. Arınç şöyle devam etti;
"Sayın cumhurbaşkanımızı izleme heyeti konusunda ve çözüm süreciyle ilgili daha fazla bilgilendirme ihtiyacı doğdu. Bu aşamalar önemli aşamalardır, bu bizim eksikliğimiz olmuştur. Sayın Başbakanımız ve ilgili arkadaşlarımız cumhurbaşkanımıza daha fazla bilgi vereceklerdir."

* MELİH GÖKÇEK'E ÇOK SERT SÖZLER - Başbakan Yardımcısı Arınç, kendisini twitter üzerinden yazdığı mesajlarla istifaya çağıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok ağır yüklendi. 
Arınç'ı istifaya davet eden Gökçek, damadı nedeniyle Arınç'ın paralel yapıyla birlikte hareket ettiğini öne sürmüştü. Arınç'ın bu ithamlara yanıtları şöyle oldu;

"GÖKÇEK'İN AÇIKLAMASI TERBİYESİZCE " - "Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım. 

 "GÖREVDEN ALINMAMI İSTEYECEK KADAR HAYSİYETLİ DEĞİL" - Benim görevden alınmamı isteyecek kadar  haysiyetli bir insan değildir.  Zamkla yapışmış koltuğa bir insan değilimdir. Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adama kandırma değil, çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim.

"GÖKÇEK'LE İLGİLİ 100 KONUYU SEÇİMDEN SONRA AÇIKLAYACAĞIM" - "Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. İsterseniz size yazar gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız."

“GÖKÇEK OĞLUNUN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI NETLEŞTİRMEK İSTİYOR” - "Gökçek oğlunun milletvekili adaylığını netleştirmek istiyor. Birilerine yaranmak istiyor."

"BİZ KİMİN NEREDE HAVLAYACAĞINI BİLİRİZ..." - "Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biz biliriz."

"BU YAPININ KUCAĞINA OTURDU, ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATTI" - "Amerika’ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’ya parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır."

"ADAYLIĞINA İTİRAZ ETTİM, HINCINI ÇIKARIYOR..." - "Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Gökçek’in adaylığına o zaman itiraz ettim. Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade. Hesabını sorarım Gökçek’ten"

* GÖKÇEK'İ ELEŞTİRDİ, EŞİNİ ÖVDÜ - Arınç, çok sert sözlerle eleştirdiği Melih Gökçek'in aksine, eşi Nevin Gökçek'i övdü. Arınç, " Kendine değil ama eşine çok büyük saygım vardır. Hayırsever bir kadındır, dindar bir insandır. Biz eşimle Nevin Hanım’ı çok severiz ve beğeniriz. Eşinin başarılarında en büyük katkısı olan bir hanımefendidir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.