Hava Durumu

İşte Barcelona'yı kana bulayan Faslı!

Barcelona'da düzenlenen ve resmi olmayan rakamlara göre 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin Driss Oukabir isimli Faslı olduğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 08:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 08:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Barcelona'yı kana bulayan Faslı!

erör Avrupa'nın kalbini bir kez daha vurdu. İspanya'nın Barcelona şehrinin turistik Las Rablas caddesinde bir minübüs yerel saatle 17:05'te yayaların arasına daldı. 'Terör saldırısı' olarak değerlendirilen bu olayın haber ajanslarına düşmesinden çok kısa bir süre sonra ise silahlı saldırganların 'Luna de İstanbul' adlı bir Türk restoranına girdiği ve içeridekileri rehin aldığı öne sürüldü. Ancak bu iddia güvenlik güçleri tarafından yalanlandı. Polis saldırganın Las Rablas yakınlarındaki bir barda kıstırıldığı yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carles Puigdemont, olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

POLİS RESMİNİ YAYINLADI
Katalonya Özerk Bölgesi İçişleri Bakanı Joaquim Forn saldırı sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 50 kişinin ise yaralandığını belirtti. Yayaları ezen minibüsü kullanan saldırganın olay yerinden yürüyerek kaçtığı ifade edildi. İspanya'nın en prestijli gazetelerinden El Pais, kamyoneti kullanan zanlının 28 yaşındaki Driss Oukabir olduğunu yazdı. Bu bilgi resmi makamlarca teyit edilmiş değil ancak Fas asıllı şahsın saldırıda kullanılan aracı kiraladığı Barcelona polisi tarafından da doğrulandı. Polisin kamyonetin içerisinde İspanyol pasaportu bulduğu öğrenildi. İngiliz Reuters haber ajansının bildirdiğine göre; saldırıyı propaganda ajansı Amaq üzerinden DEAŞ üstlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.