Hava Durumu

İşte Bursa'nın komando itfaiyecileri

Bursa'da itfaiye teşkilatının kuruluşunun 303. yılı nefes kesen gösterilerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Bursa'nın komando itfaiyecileri

itfaiye teşkilatının kuruluşunun 303. yılı ve İtfaiye Haftası münasebetiyle Kent Meydanı'nda bir dizi faaliyet düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin Türk bayrağı açarak ipten aşağı indiği gösteri nefes kesti. İtfaiye merdiveninden komando gibi inen itfaiyeciler büyük alkış aldı. Çocuklara oyuncak itfaiye aracı ve vatandaşa itfaiyenin faaliyetlerini anlatan broşürler dağıtıldı. Ayrıca çeşitli arama kurtarma ekipleri de stantlar açtı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 303. yılının kutlandığını belirterek, "Halkımız burada yapılan faaliyetleri görüyor. Arama, kurtarma, yangın, afetler konusunda yapılması gerekenler anlatılıyor. Burada vatandaşlarımız itfaiye ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç ve gereçleri de görme fırsatı buluyor. Ben bütün itfaiye ekiplerini ve AFAD, AKUT gibi kuruluşları cani gönülden kutluyorum. Arkadaşlarımızın çoğu gönüllülük esasına göre çalışıyorlar" dedi.

Kadın itfaiyeci Kiraz Ekinci, "Ben şu an yazı işlerinde çalışıyorum, ama müdahalede çalışabilecek arkadaşlarım da var. Kadınlar olarak bu zorlu göreve göğüs gerebileceğimizi düşünüyorum. İtfaiyede çalışmayı da çok seviyoruz" dedi.Bir başka itfaiyeci İlkay Okyay ise, "Kocaeli Üniversitesi İftaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü mezunuyum. 8 yıldır bu mesleği gururla yapıyorum. 303 yıldır olduğu gibi vatandaşımızın hizmetindeyiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.