Hava Durumu

İşte Bursaspor'un men edilmesinin ayrıntıları

UEFA Tahkim Kurulu, mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk edilen Bursaspor'a 1 yıl UEFA kupalarından men cezası verildi. Yeşil-beyazlı kulübü yıkan kararda temyize giden UEFA müfettişlerinin büyük etkisi olduğunu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Bursaspor'un men edilmesinin ayrıntıları
Bursaspor'un hakkını CAS'a giderek arayacağı ifade edildi.
Bursaspor'a Ali Karasu yönetimi ve teknik direktör Bülent Korkmaz'ın isteğiyle transfer edilen Zambiyalı futbolcu MBesuma 1 yıl kulüpte kaldıktan sonra istenilen performansı gösteremeyince sözleşmesi karşılıklı olarak fehs edildi.


KULÜBÜ İFLAS EDİNCE RAHAT DAVRANILDI

Bu sırada Porstsmouth kulübü Bursaspor'dan kalan 200 bin Euro'luk alacağını tahsil edemeyince kulübü UEFA'ya şikayet etti. Süreç sırasında Mbesuma'nın geldiği kulüp olan Porstsmouth iflas edince dönemin yeşil-beyazlı yöneticileri iddiaya göre rahat davrandı. Ancak daha sonra kulübe olan 200 bin Euro borç ödendi. 2011 yılında kurulan UEFA disiplin kurulu ise alacağın geç ödenmesinden dolayı Bursaspor'a 200 bin Euro para cezası verdi. Kararı yetersiz bulan UEFA disiplin müfettişleri ise temyize gitti. Kararın bozulmasıyla bugün görülen davada ise UEFA Tahkim Kurulu Bursaspor'a 1 yıl UEFA kupalarından men cezası verdi. UEFA Tahkim Kurulu'nun aynı konuda örnek teşkil eden kararı ise Macaristan'da bir takıma verdiği öğrenildi.
Davayla ilgili savunmayı ise İstanbul Üniversitesi'nden bir ekibin yaptığı öğrenildi.

BURSASPOR CAS'A GİDECEK
Kararın ardından Bursaspor Yönetim Kurulu Üyeleri Özlüce Tesisleri'nde toplantıya girdi. Bursaspor hukukçularının konuyu CAS'a taşıyacağı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Bizim böyle bir ceza almamız mümkün değil. Bu bir hukuk cinayeti olur. Gerekli itirazlarımızı yapacağız. Borcu olmayan bir kulüp, nasıl böyle bir ceza alır. Bunda bir hata olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.