Hava Durumu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamalarının perde arkası

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yaptığı silah bırakma çağrısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uygulamayı görmeden inanmayız” çıkışının arka planında, kendisine verilen istihbarat raporlarının olduğu iddia ediliyor. Bu raporların ayrıntısı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamalarının perde arkası
Çözüm süreci, belki de ilk adımın atıldığı günden bu yana en kritik dönemini yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçle ilgili hükümete uyarılarının artması,Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da ‘Eşme ruhu’ vurgusu ve bu vurgunun Genelkurmay tarafından yalanlanması kafaları karıştırdı.

Erdoğan son olarak, “Çözüm süreciyle formüle ettiğimiz kardeşliği tesis etmenin mücadelesini sürdüreceğiz” dedi ve sürecin devamı yönündeki kararlılığı ortaya koydu. Ancak örgütün silah bırakması konusundaki çekincesini de “Uygulamayı görmeden inanmayız” diyerek yineledi. İddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm süreciyle ilgili uyarılarının arka planında, Genelkurmay’ın ve istihbarat birimlerinin güvenlik raporlarında yer alan şu tespitler yatıyor:

SİLAH DEPOLARI

İddialara göre Genelkurmay, MİT ve Jandarma İstihbarat, Güneydoğu’da özellikle bazı ilçelerde KCK eliyle silahlanma ve yığınak faaliyeti tespit etti. Midyat, Cizre, Silopi, Yüksekova ve Şemdinli’deki evlere silahlar saklandığı bilgisi var. Çoğunluğu Kalaşnikof olan bu silahlar arasında roketatar, tanksavar, hatta omuzdan atılan stinger füzelerinin olduğu bile iddia ediliyor.

HENDEKLER KAZILIYOR

Rapora göre silah yığınağı yapılan evler tek tek biliniyor. Ayrıca Cizre ve Silopi’de örgüt üyelerince kazılan 180 hendeğin ancak 18’i kapatıldı. Hendekler günlük hayatı da etkiliyor. İddiaya göre, çözüm sürecini başarısızlığa uğratmayı planlayan örgüt, ilk denemesini yaptığı 6-7 Ekim Kobani eylemlerinden yola çıkarak ayaklanma senaryoları geliştiriyor.

HEDEF ÇÖZÜM

Raporda, ihtiyaç olduğunda askere, bu tür olaylara, vatandaş zarar görmeden nasıl müdahale edileceğine ilişkin detaylar anlatılacağı belirtiliyor. Örgütün bölgede kargaşa planladığı iddialarına rağmen, çözüm sürecinde vatandaş odaklı adımlar atılmaya devam edileceği vurgulanıyor.(habertürk)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.