Hava Durumu

İşte darbe girişimi yöneten ikinci isim

Adil Öksüz ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimini yöneten kişinin Kemal Batmaz olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte darbe girişimi yöneten ikinci isim
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiğini, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüğünü ve darbeyi yöneten isimler arasında olduğunu belirledi.

Batmaz’ın 2016’da ABD’ye 4 kez gittiği belirlendi.



Öksüz ve Batmaz'ın Akıncı Üssü ve Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan Kemal Batmaz'ın Sincan Cezaevi'nde tutuklu olduğu öğrenildi.

İşte o görüntüler...


BATMAZ’A ASKER SELAMI

Soruşturma dosyasında Batmaz’ın 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin harekat merkezlerinden biri olan Akıncılar Üssü’nde bulunduğuna ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde rütbeli bir askerin, Batmaz’a asker selamı verdiği anlaşıldı. Batmaz’ın da sorgusunda Adil Öksüz gibi Kazan’a arsa bakmaya gittiğini açıkladığı bildirildi. 

Akıncı üssündeki üçüncü sivil de belli oldu. Elektronik mühendisi Harun Biliş'in o gece Akıncı üssünde darbeyi yöneten isimler arasında olduğu öğrenildi. Harun Biliş şu anda tutuklu bulunuyor...

12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hazırlık toplantılarının yapıldığı evleri kiralayan ve Adil Öksüz ile birlikte mart ve haziran 2016'da ABD'ye giden 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı.

Şüphelilerden 6'sı gözaltına alındı.       
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.