Hava Durumu

İşte FETÖ imamının Bursa'daki 'kral dairesi'

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 59 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün "Bursa imamı" olan Cansun Sarıyıldız'ın hiçbir görevi bulunmamasına rağmen Orhangazi Üniversitesindeki "kral dairesi" gibi döşenen odasına da yer verildi

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte FETÖ imamının Bursa'daki 'kral dairesi'

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Vali Harput'un da aralarında bulunduğu 34'ü tutuklu, 13'ü tutuksuz, 12'si firari 59 sanık hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde hazırlanan ve Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, firari Cansun Sarıyıldız ve Bursa'daki özel odasına ilişkin bazı bilgiler dikkati çekti.

İddianamenin, "Soruşturmanın başlangıcı" başlığı altındaki bölümünde, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nü arayan ve isminin gizli tutulmasını isteyen bir ihbarcının beyanlarına yer verildi.

2015'in Aralık ayında arayan söz konusu kişi, paralel örgütün Bursa yöneticisi olan Cansun Sarıyıldız'ın paralarla yurt dışına kaçtığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu adam Bursa'da paraları Uludağ Eğitim ve Kültür Vakfı üzerinden toplardı. Bu vakfın yöneticilerine bakıldığında hepsinin paralel yapının diğer organlarında da yönetici oldukları görülür. Bu vakfı kullanarak insanların dini duygularını kullanıp öğrenci okutuyoruz diye insanlardan daire, arsa bunlar olmazsa para alır, çek ve senet imzalatarak insanların mallarını ellerinden alırlar. Aldıkları bu paraları da FETÖ'nün işlerinde kullanırlar. Bursa'da yapılan Orhangazi Üniversitesi bu şekilde yapılmış bir üniversitedir. Bursa il imamı Cansun Sarıyıldız'ın üniversite binasının üst katında odası vardır ve bu oda vakıf parasıyla kral dairesi gibi döşenmiştir. Cansun, Bursa'da olduğu zamanlarda örgütü buradan yönetir, gizli buluşmalarını bu odada yapardı."

Ataevler'de bulunan bir yurt binasının da "sahtekarlıklarla alınmış bir bina" olduğunu ileri süren ihbarcı, "Paralel örgüt Bursa ve diğer illerde kurdukları bu vakıflar üzerinden para aklar, topladıkları paraları bu tür vakfılar üzerinden yasallaştırır." ifadesini kullandı.

Kimlik bilgilerinin gizli kalmasını isteyen başka bir ihbarcı ise iddianameye giren beyanında, şu bilgileri verdi:

"Orhangazi Üniversitesinin en üst katında toplantı salonu, yemek salonu, bir iki tane küçük oda, misafir yatak odaları ile lobi bulunmaktaydı. Zaman içerisinde üniversitenin bu en üst katına, Fetullah Gülen'e bağlı örgüt yapılanmasının Bursa il sorumlu abisi olduğunu öğrendiğim Cansun Sarıyıldız, haftada 3-4 defa gelir, burada ağırlanırdı. Ayrıca Cansun, bu yerde dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ömer Kurt (örgütün hastanelerden sorumlu elemanı, firari), üniversitenin rektörü Recep İleri (tutuklu) ve şu anda isimlerini hatırlamadığım birkaç kişi ile birlikte toplantı salonunda toplantılar yaparlardı. Bu şekildeki toplantılar haftada iki üç kez yapılırdı. Toplantılar bittikten sonra da sohbet için diğer odalara geçilirdi. Sohbeti Cansun verirdi."

"Sohbetlerin garsonu 3 polis"

Üniversitenin en üst katında bulunan toplantı salonunda toplantıya katılacakların masada oturuş nizamının dikkati çektiğini vurgulayan ihbarcı, "Masanın köşesine Cansun oturuyordu. Cansun'un bir tarafına Şahabettin Harput diğer tarafına Recep İleri ya da Ömer Kurt oturuyordu. Bu şahıslarla Orhangazi Üniversitesinin en üst katında yapılan toplantılarda garson olarak üç polis vardı." ifadesini kullandı.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan F.K. de ifadesinde, Şahabettin Harput, Cansun Sarıyıldız ve Ömer Kurt'un, örgütün karar mekanizmasını oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çoğunlukla bu üç şahsın üniversitede bir araya gelerek örgüt adına karar aldıklarını biliyorum. Genellikle Orhangazi Üniversitesinin en üst katındaki yerde bu toplantıları gerçekleştiriyorlardı. BUGİAD'ın (kapatılan Bursa Girişimci İşadamları Derneği) yıl içinde verdiği 'en'ler ödülünü de yine bu üçlü ile birlikte Ali Fuat Er (Derneğin başkanıydı), belirliyorlardı. Yani Şahabettin Harput, bir il valisinden ziyade örgütün valisiydi."

"Hiçbir görevi olmamasına rağmen"

İddianamede, firari il imamı Cansun Sarıyıldız ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Örgütün Bursa il imamı olan Cansun Sarıyıldız'ın hiçbir görevi bulunmamasına rağmen Orhangazi Üniversitesinde odasının bulunduğunu ve bu odanın vakıf parası ile donatıldığı, örgütün gizli görüşmelerini bu yerde gerçekleştiği görülmüştür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.