Hava Durumu

İşte FETÖ kasasının ilk ifadesi

MİT operasyonuyla Sudan'dan Türkiye'ye getirilen FETÖ'nün "para kasası" olarak bilinen iş adamı Memduh Çıkmaz, SEGBİS aracılığıyla Çorum'da katıldığı mahkemece tutuklandı. Mahkemede 2 gündür uykusuz olduğunu belirten Çıkmaz, "Uçaktaki hava basıncından dolayı kafam zonkluyor. Çok yorgunum. Savunmamı, daha sonra avukatım aracılığıyla yapacağım." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte FETÖ kasasının ilk ifadesi

FETÖ'nün "para kasası" olarak bilinen ve MİT operasyonuyla Sudan'dan Türkiye'ye getirilen iş adamı Memduh Çıkmaz, tutuklandı.

Atatürk Havalimanından Bakırköy Adliyesine götürülen Çıkmaz, Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Çorum doğumlu olduğunu ve Sudan'ın Hartum kentinde ikamet ettiğini belirten Çıkmaz, "Ne işle meşgulsünüz?" sorusuna "akaryakıt istasyonu işletmecisiydim", "herhangi bir geliriniz var mı?" sorusuna da "Sudan'da tuğla fabrikası ortağıyım" cevabını verdi.

Daha sonra mahkeme heyeti başkanı, sanık Çıkmaz hakkında suçlamaları okuduktan sonra hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan dava açılan sanığa savunması için söz verdi. Sanık Çıkmaz, iki gündür uykusuz olduğu için çok yorgun olduğunu belirterek, "Ayrıca uçaktaki hava basıncından dolayı kafam zonkluyor. Çok yorgunum. Savunmamı, daha sonra avukatım aracılığıyla yapacağım." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti başkanı, Çıkmaz hakkındaki iddianamenin tebliğ edildikten sonra savunma yapabileceğini kaydetti. Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanık hakkında mahkemece "yakalama ve tutuklanma" kararı bulunduğunu hatırlatarak sanığın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın "kuvvetli suç delilleri" ve "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Heyet ayrıca sanığın Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine nakledilmesi için müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.