Hava Durumu

İşte Gaziantep'i ayağa kaldıran patlamanın nedeni

Gaziantep’te, dün gece kentin birçok bölgesinden aynı anda duyulan ve paniğe yol açan şiddetli patlama sesinin bir uçağın alçak irtifadan uçması nedeniyle ses duvarını aşmasıyla meydana geldiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Gaziantep'i ayağa kaldıran patlamanın nedeni
Gaziantep genelinde dün saat 23.20 sıralarında, şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlama sesiyle birlikte çok sayıda kişi ’155 Polis İmdat’ hattına çok sayıda ihbarda bulundu.

İhbarlar üzerine polis ve jandarma kent genelinde alarm durumuna geçerek sesin kaynağına ulaşmaya çalışırken, AFAD, itfaiye ve sağlık görevlileri de alarm durumuna geçti. Ekiplerin, ihbar yapılan bölgelerde yaptıkları araştırmada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.



VALİLİK: UÇAKLARIN SES HIZINI AŞTIĞI DEĞERLENDİRİLİYOR

Kentte korku ve tedirginliğe neden olan patlama sesinden bir süre sonra valilik tarafından açıklama yapıldı. Patlama sesinin Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev alan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanıyor olabileceğinin değerlendirildiği ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "İl genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD ve itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, saat 00.25 itibariyle hastanelerimize ve diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat ve maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

OLAYA AİT OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN VİDEO PAYLAŞILDI

Kentte tedirginlik yaratan ve sosyal medyada çok sayıda kişinin paylaşım yaptığı patlama sesine ait olduğu iddia edilen bir
video paylaşıldı. Videoda alçak uçuş yapan bir uçağın geçişi sırasında meydana gelen sonik patlama sesi duyulduğu görülüyor.

Şiddetli patlama sesiyle korktuklarını anlatan bazı kişiler doğalgaz patlaması, bazı kişiler ise terör saldırısı yapıldığını düşündüklerini söyledi.

Olayla ilgili gündüz saatlerinde yapılan araştırmada da herhangi bir bulguya ulaşılamazken, sesin kaynağının halen araştırıldığı belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.