Hava Durumu

İşte istenmeyen aramalardan kurtulmanın yöntemi

Türkiye'deki cep telefonu kullanıcılarının en büyük problemi istenmeyen aramalar. Yapılan araştırmaya göre Türkiye'deki cep telefonu aboneleri her ay ortalama 12 kez istenmediği yerler tarafından aranıyor. Uzmanlar bu aramalardan kurtulmanın yolunu buldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2017 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2017 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte istenmeyen aramalardan kurtulmanın yöntemi

Spam, yani 'istenmeyen aramalar' ve mesajlar Türkiye'deki cep telefonu kullanıcılarının en büyük problemi. Bir ayda gelen aramalardan 12'si istenmeyen numaralardan geliyor ve bunlardan birçoğu da dolandırıcı çıkıyor. Her ne kadar bunlar için düzenlemeler yapılsa da kullanıcılar dolandırıcılık telefonlarına ve SMS'lere maruz kalıyor. Dünya ortalamasına göre Türkiye istenmeyen aramalar listesinde beşinci sırada.

Dolandırıcılar dışında istenmeden arayanların başını çekenler ise pazarlama şirketleri. Uzmanlar, bu istenmeyen aramalar ve SMS'lerden kurtulma yolunu açıkladı. Kullanıcılar bağlı bulundukları telefon oparetörlerini arayarak "Satış ve pazarlamaya yönelik olan arama ve SMS'lere hattımı kapatın" talebinde bulunarak bu spam aramalardan kurtulabilir. Diğer bir yöntem ise bilinmeyen numaralardan gelen aramaları engelleyen uygulamaları indirmek.

Söz konusu uygulamalar sayesinde spam aramalar filtrelenebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.