Hava Durumu

İşte Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak isim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel seçimde İzmir’den aday olma kararına karşı AK Parti’nin İzmir’den Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’ı liste başına koyacağı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte  Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak isim
Karaman milletvekili olan Elvan’ın, İzmir’de çok olan Konyalı nüfusuna da hitap edeceği değerlendirildi. İngilizce ve Almanca bilen Elvan, yaklaşık 1.5 yıldır yaptığı bakanlıktan genel seçim nedeniyle istifa etti. Ak Parti’nin Kılıçdaroğlu’na karşı bir diğer hamlesinin de seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop olacağı iddia edildi. AK Parti Tekirdağ doğumlu Şentop ile İzmir’de göçmen oylarına göz dikti. AK Parti, CHP’nin Atatürk, laiklik ve cumhuriyetçi seçim söylemlerine karşı partide sert siyasi söylemleri olmayan, ılımlı kişilerle İzmirli’den oy isteyecek. AK Parti İzmir İl Sekreteri Şule Özdin ile evlenerek, teşkilatın eniştesi olan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın da İzmir’den aday olabileceği konuşuluyor.

"BİLENDİK, HESAPLAŞACAĞIZ"
 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kılıçdaroğlu’nun seçime İzmir’den girme kararının AK Parti teşkilatlarının cesaretini artırdığını belirterek, hesaplaşma yaşanacağını söyledi. Delican, Kılıçdaroğlu’nun sert siyasi söylemlerine AK Parti teşkilatının sandıkta cevap vereceğini belirterek, şöyle dedi:
 
"Bugüne kadar partisinin üst yönetim kuruluna bile İzmirli koymayan bir genel başkan sözde demokrasi adına önseçime giriyor. CHP’de , 1. 3., ve 5. sıralar zaten kontenjan, Kılıçdaroğlu’nun önseçimden birinci çıkaracağı düşünülürse 2. sıraya konacak bu durumda ilk 6’da dört kontenjan olacak. Sonra da çıkıp ’örgütün iradesi’ diye masal anlatıyorlar. Kılıçadroğlu, partinin oylarını artırmak istiyorsa garanti sıralar yerine 5. sıradan kontenjan adayı olsun da görelim. Kılıçdaroğlu’un seçimde İzmir’i tercih etmesi teşkilatımızın ham olan bir kesimini de motive etti ve cesaretlendirdi. Bilendik, hesaplayacağız, 7 Haziran’da CHP’nin genel başkanını İzmir’den değiştireceğiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.