Hava Durumu

İşte metabolizmayı hızlandırmanın 5 formülü

Dr. Sinan Akkurt, yaz ayları yaklaşırken kilo vermek isteyenler için metabolizmayı hızlandırmaya yönelik 5 öneri paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2019 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2019 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte metabolizmayı hızlandırmanın 5 formülü

Kahvaltıyı atlamayın

İş yoğunluğu ya da kalori tasarrufu gibi nedenlerle kahvaltıyı atlamak, sanılanın aksine kilo verdirmez. Araştırmalar bu yaklaşımın kilo alımına neden olacağını tekrar tekrar kanıtlamıştır. Kahvaltıda bilhassa haşlanmış yumurta, yoğurt, peynir ve yulaf ezmesi gibi protein yüklü bir menü tüketmek, sağlıklı kilo verme de en büyük yardımcınız olacaktır.

Daha fazla protein tüketin

Yumurta akı, peynir, yağsız et, tavuk ve balık gibi besinlerde bulunan proteinler, yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.

Rafine tahılları hayatınızdan çıkarın

Ekmek, makarna, kurabiye ve kek gibi rafine tahıllar, aşırı insülin salınımına neden olduğu için kilo aldırır. Unutmayın, aşırı insülin, aşırı yağ demektir.

Tam tahıllı besinleri tüketmeye özen gösterin

Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar ve kurubaklagiller, kan şekerini bir anda yükseltmediği için fazla kilo alımı, kolon kanseri ve kabızlığın bir numaralı düşmanıdır.

Günde 3-4 fincan yeşil çay için

Yeşil çay, kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olmanın yanı sıra kilo verirken de en büyük destekçinizdir. Günde 3-4 fincan taze yapraklardan demlenmiş yeşil çay, size sağlık dolu bir hayat vaat ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.