Hava Durumu

İşte Nilüfer'in 2020 bütçesi

Nilüfer Belediyesi'nin 2020 yılı gider bütçesi 420 milyon TL olarak kabul edildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yerel yönetimlerin kaynaklarının giderek azaldığını belirterek, "Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Yerel yönetimler merkezi hükümet tarafından güçlendirilmeli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2019 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2019 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Nilüfer'in 2020 bütçesi

Nilüfer Belediye Meclisi, Nilüfer Belediyesi'nin performans programı ile 2020 mali yılı bütçesini görüşmek için bir araya geldi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkanlığındaki toplantı, Nilüfer Barış Meclisi'nde gerçekleşti. Bütçe görüşmelerine geçilmeden önce açıklamalarda bulunan Başkan Turgay Erdem, yerel yönetimlerin kaynaklarındaki daralma ve yaşanan zorluklara değindi.

NİLÜFER'İN NÜFUSU HER YIL YÜZDE 4 ARTIYOR

Nilüfer halkına daha iyi hizmet verme heyecanıyla yeni döneme başladıklarını ifade eden Başkan Turgay Erdem, "Nilüfer'in sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri arasında olması için çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki, yerel yönetimlerin hizmet olanaklarının giderek kısıtlanmasına tanık oluyoruz. Bu durum yerel yönetimleri hizmet edemez duruma getirmiştir. Hedeflerimize ulaşma yönündeki çalışma azmimize rağmen, merkezi yönetimin, yerel yönetimlerin olanaklarını gittikçe daraltması nedeniyle, ekonomik olanaklar giderek zorlaşıyor. Bir yandan kent nüfusu katlanarak artarken diğer yandan belediyelerde büyük gelir kayıplarına tanık oluyoruz. Her yıl nüfusu en az yüzde 4 artan Nilüfer, bugün Bursa'nın en çok tercih edilen bölgesi. Ancak, bu kentin her anlamda hizmetlerden yararlanabilmesi için belediyelerin gelirlerini artıran önlemlerin de bir an önce alınması şart. Belediye gelirlerinin giderek tırpanlandığı bu süreçte her şeye rağmen öncü ve örnek kent kimliğimizi korumaya, katılımcı yönetim anlayışıyla, yurttaşlarımızı yeni nesil belediyeciliğin iyi uygulama örnekleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda 2020 yılı, yeni neslin ihtiyaçlarına cevap verecek projelere ağırlık vereceğimiz bir yıl olacak" dedi.

"AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATIYORUZ"

Başkan Turgay Erdem'in açılış konuşmalarının ardından bütçe görüşmelerine geçildi. Partilerin grup sözcülerinin de görüşlerini dile getirdiği toplantıda Başkan Turgay Erdem yöneltilen sorulara cevap verdi. Nilüfer Belediyesi'nin 2018 yılında bütçesini yüzde 100 gerçekleştirdiklerini ve bu yıl da aynı şekilde hedefi tutturacaklarını kaydeden Başkan Erdem, "Rutin giderlerin dışında bütçedeki en büyük payı ulaşım, fen işleri, park bahçeler ve temizlik işlerine ayırdık, yine de Nilüfer için bu rakamlar elbette yeterli değil. Ancak ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak yapılan son yıllardaki uygulamalarla çok ciddi gelir kaybı yaşadık. 50 milyon TL gibi gelir bedeli bir gecede elimizden alındı. Bugün ekonomik krizler de üst üste koyulduğunda belediyelerin işi daha da zorlaşıyor. Kaynaklarımızı daha verimli kullanma amacındayız. Belediyelerin kaynaklarının arttırılması için genel bütçe içindeki katkı paylarının arttırılması lazım. Yerel yönetimlerin yaşadığı kaynak sıkıntısını merkezi hükümet de gördü ve yerel yönetimlerle ilgili bir yasa çıkartılacağını dillendirmeye başladılar. Mutlaka yerel yönetimler güçlendirilmeli. Umarım yeni tasarı belediyelere fayda sağlar ve güçlü kılar" dedi.

Görüşmelerin ardından bütçe sunumunu Mali Hizmetler Müdürü Hatice İlgi yaptı. Yapılan oylamada Nilüfer Belediyesi'nin 2020 yılı gider bütçesi 420 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Yine yapılan oylamalarda 2020 gelir, finans ve bütçe kararnamesi oy birliğiyle kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.