Hava Durumu

İşte o an! PKK'lı kadına böyle el uzattı...

Tunceli'de 4 gündür devam eden PKK operasyonunda, 6'sı kadın 13 PKK'lı terörist öldürüldü. Yaralı yakalanan PKK'lı kadın teröriste ise yardım elini yine Mehmetçik uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte o an! PKK'lı kadına böyle el uzattı...
Tunceli merkeze bağlı Kutu Deresi'nde 13 PKK'lının etkisiz hala getirildiği hava destekli operasyonda yaralı olarak ele geçirilen Suriye'nin Kobani nüfusuna kayıtlı kadın PKK'lı terörist 'Roza Kobani'  askeri helikopterle hastaneye sevk edilerek  ölümden kurtarıldı. 

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 2 gün önce Kutu Deresi bölgesinin iç kesimlerinde operasyonda olan askerler, saat 15.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist ile ormanlık ve sarp bir alanda karşılaştı. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş yaralandı.  Çatışma alanında bulunan terör örgütü mensupları kaçarak bölgeyi terk ederken, bacağından yaralanan Suriye'nin Kobani ilçesi nüfusuna kayıtlı 17 yaşındaki kadın terörist kaçamadı. Ateşi kesen askerlerin 'teslim ol çağrısında bulunduğu 'Roza Kobani' kod aldı kadın terörist teslim oldu.

ASKERİ HELİKOPTER İLE SEVK EDİLDİ

Askerler içinde yer alan sağlık ekibinin ilk müdahaleyi yaptığı yaralı kadın terörist, bölgeye çağrılan askeri helikopter ile Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından Tunceli il Jandarma Komutanlığı'na götürülen kadın teröristin sorgusu sürüyor.

13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme de ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 16 Ekim tarihinde Merkez Kutu Deresi bölgesinde güvenlik güçlerince başlatılan hava harekatı ve sonrasında karadan devam eden operasyonlar sonucunda 6'sı kadın ve 7'si erkek olmak üzere toplamda 13 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 1 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi.

Bölgede terör örgütlerine ait sığınak ve yaşam alanları tespit edildiği belirtilen açıklamada, ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemeler ile ilgili şöyle denildi:

"Tespit edilen sığınak ve yaşam alanları içerisinde; 1 dürbünlü M-16 piyade tüfeği, 5 boş şarjör, 111 fişek, 7 Kalaşnikof piyade tüfeği, 32 boş şarjör, 735 Kaleşnikof piyade tüfeğine ait dolu fişek, 3 savunma tipi el bombası, 1 el dürbünü, 1 araç tipi telsiz, 2 el telsizi, 1 ses kayıt cihazı, 400 kg amonyum nitrat, 10 şarjör, 1 jeneratör, 5 küçük tüp, 9 büyük tüp, 7 bidon benzin (yaklaşık 310 lt), 22 mavi varil, 3 top kablo, 4 akü, 3 bidon pil (yaklaşık 250-300 adet), 20 pil bloğu ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman, örgüt kıyafeti ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelerden silah, mühimmat, örgütsel doküman ve yayınlar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Yaşam ve temizlik malzemeleri ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay yerinde imha edilmiştir. Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.