Hava Durumu

İşte Obama'nın yeni evi...

ABD Başkanı Obama, 8 yıldır yaşadığı Beyaz Saray'dan taşınarak iki yıl önce satın aldığı yeni malikanesine taşınmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Obama'nın yeni evi...
Ocak ayında başkanlık koltuğunu Donald Trump'a devredecek olan Obama'yı artık bambaşka bir hayat bekliyor. Onun ve ailesinin hayatında tabii ki birçok şey değişecek. ve bu büyük değişimlerden ilki oturdukları yer olacak. Aile Beyaz Saray'ı ocak ayında terk edecek. Ancak Obama, bir süre daha ülkenin en siyasi şehrinin havasını solumayı sürdürecek. Obama 2001 doğumlu küçük kızı Sasha'nın lise eğitimi bitene kadar Washington DC'de kalmayı sürdürecek.

ÜÇ YIL DAHA KALACAKLAR

İşte bu yüzden şehirde ailesinin alıştığı konforu aratmayacak bir ev arayan Obama, sonunda Beyaz Saray'a sadece üç kilometre uzakta Washington DC'nin en lüks semti Kalorama'dan kendisine bir ev buldu. Demokrat Parti'li Joe Lockhart'ın Washington DC'deki dokuz odalı evi bundan sonra gelecek üç yıl boyunca Obama Ailesi'nin evi olacak.

\"\"

Bill Clinton'ın başkan olduğu 1998-2000 yılları arasında Beyaz Saray Basın Sekreteri olarak görev yapan Lockhard, ailesiyle başka bir şehre taşındığı için Obama'ya evini ayda 22 bin dolarlık bir ücret karşılığında kiralamaya gönüllü oldu. 1928 yılında inşa edilen ve Lockhart Ailesi tarafından yaklaşık 10 yıl önce satın alınan ev tabii ki büyük bir renovasyondan geçti. Sekiz banyolu, dev bir bahçesi bulunan 700 metre karelik ev, son yüzyıldır başkanlık dönemi bittikten sonra başkentte yaşamını sürdürecek ilk başkan olan Obama'nın sayısız davet ve etkinliğine sahne olacak. Başkan seçilmeden önce birçok yardım çalışmasında yer alan Obama, başkanlığı sonrasında da bu çalışmaları sürdürecek. Tabii ki bunu yapmak için ülkenin neredeyse tüm etkili siyasilerinin oturduğu bir semtte oturmak çok akıllıca. Yardım çalışmalarını başkanlık seçim kampanyası sırasında tanıştığı ünlü isimlerle ve Washington DC'nin siyasileri arasında sürdürecek olan Obama, kızının okulunun bitmesinin ardından da Chicago'daki yaklaşık dört milyon dolarlık kendi lüks evine geçecek. Bill Clinton'ın da aralarında bulunduğu sayısız eski ABD başkanı gibi hayatının ilerleyen dönemini danışmanlık ve konuşmacı olarak geçirecek. "Koskoca başkan konuşmacı olacak" diye içinizden üzülüyorsanız üzülmeyin. Clinton'ın tek bir konuşması için 190 bin dolar kazandığını hatırlamakta ve yaklaşık 50 konuşması karşılığı 13 milyon dolarlık bir servete konduğunu da unutmamak da fayda var. Obama da popülerliğiyle Clinton'ı aratmayan bir lider olarak kısa süre içinde var olan servetini bir kaç katına çıkartacaktır.

\"\"

YAŞAMLARI ÇOK LÜKS

Teksas'a geri döndü

2009 yılında başkanlığı sona eren George W. Bush, hemen doğum yeri olan Teksas eyaletine geri döndü. Dallas'ın en lüks semti Preston Holow'da 800 metre karelik lüks evine geçen Bush, eski ticari işlerini sürdürüyor.

New York'ta lüks

Bill Clinton, başkanlık döneminin bitmesinin ardından New York'un lüks semtlerinden birinde 3 milyon dolara aldığı evde yaşamaya başladı.

\"\"

Los Angeles'ı seçti

Ronald Reagan, Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra eşiyle birlikte Los Angeles'taki evlerinde yaşamayı tercih etmişti. 1990'lı yıllarda satın aldıkları 600 metre karelik ev Reagan'ın ölümüne kadar ikametgahı oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.