Hava Durumu

İşte PKK'nın Sincar Dağı'ndaki terör kampı

Terör örgütü PKK'nın Kandil'den sonra üs olarak seçtiği Sincar Dağı eteklerindeki kurduğu kampın görüntüleri yayınlandı. Kampta mezarlık ve Abdullah Öcalan posterleri dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2017 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2017 00:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte PKK'nın Sincar Dağı'ndaki terör kampı

Terör örgütü PKK'nın, Irak'ta Kandil'den sonra Sincar'a da yerleştiğini kanıtlayan yeni bir fotoğraf ortaya çıktı. Örgütün, IŞİD'ten temizlenen kasabaya hakim Sincar dağının eteklerinde terör kampı kurduğu belirlendi.

Irak Hükümeti, Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde Bağdat'ı ziyaretinin ardından, PKK'nın Sincar'dan çekilmesi yönünde girişimlere başlarken bölgeden çekilen yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bir fotoğrafta, Sincar'daki PKK varlığı en net şekilde görülüyor. Birkaç gün önce çekilen fotoğrafta, Sincar dağı eteklerine büyük bir kamp kurduğu ve Abdullah Öcalan'ın posterlerini astığı görülüyor.

Ölen PKK'lılar için yapılan mezarlık da dikkat çekiyor. PKK'nın, son günlerde üst üste hava harekatı düzenlenen Kandil'i seyrek olarak kullanmaya başladığı ve Sincar'a yerleşmeyi planladığı iddia ediliyor. Peşmerge'nin de Irak Hükümeti ile örgütün bu manevrasını önlemek için devreye gireceği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.