Hava Durumu

İşte sınırda son durum! Duvar kaldırıldı, tanklar bekliyor...

Türkiye sınırına 45 kilometre uzaklıktaki İdlib kentindeki 'çatışmasızlık bölgesi' hazırlığı için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte sınırda son durum! Duvar kaldırıldı, tanklar bekliyor...

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü'nün kuzeyinde, İdlib bölgesinde yer alan sınır duvarlarının bir bölümü olası operasyon öncesi kaldırıldı.

Edilinen bilgiye göre, bölgede bulunan sınır duvarlarının bir bölümü, operasyonda askeri araların geçiş noktası olarak kullanılmak amacıyla bu sabah saat 06.00'dan itibaren kaldırılmaya başlandı. Bölgede ciddi bir hareketlilik olduğu bildiriliyor.



EMİR BEKLİYORLAR

Zırhlı araçlar duvar dibinde verilecek emri bekliyor. Duvarın bir kısmının açıldığı görülüyor. Emir geldiği anda TSK zırhılı birlikleri, tanklar ve iş makineleriyle İdlib'e doğru yola çıkacak.

Sınır boyundaki karakollarda da olağanüstü önemler alındı. Karakolun etrafı tanklar ve fırtına obüsleriyle çevrilmiş durumda.

Ayrıca bölgeye radar ve hava savunma sistemleri yerleştirildi. 2'nci Hudut Taburu Oğulpınar Hudut Karakolu çevresinde zırhlı iş makineleri de tanklarla birlikte hareket etmeyi bekliyor.

Öte yandan, İdlib'e 15 gruptan toplam 800 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubunun girdiği öğrenildi. İdlib harekatının ilk etapta ÖSO tarafından başlatıldığı, ikinci aşamada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de destek vereceği bildirildi. Astana sürecinde 500 gözlemci Türk askerinin İdlib'de görev alması konusunda uzlaşıya varılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.