Hava Durumu

İşte TOFAŞ'ın 3 yıldızı

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden TOFAŞ’ın üç yeni transferi Jordan Hamilton, Ronald Roberts ve Vasilije Micic, “Takımın başarısına katkı sunmak için buradayız. Bireysel değil, takım olarak hareket etmek zorundayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 07:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 07:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte TOFAŞ'ın 3 yıldızı
Ozan DEMİR'in özel haberi...
Geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde şampiyon olarak Spor Toto Basketbol Ligi’ne yükselen TOFAŞ, 2016-2017 sezonu öncesi kadrosuna sadece 3 yeni takviye yaptı. Geçen yılki kadrosunu büyük ölçüde koruyan Kırmızı Beyazlı takıma dahil olan yeni isimler Jordan Hamilton, Ronald Roberts ve Vasilije Micic Bursa Hakimiyet’e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye ligini Avrupa’nın en iyi ve en zorlu liglerinden biri olarak gösteren yabancı oyuncular, TOFAŞ ailesinin bir parçası olup takımın başarısı için ellerinden gelen katkıyı sunmaya  çalışacaklarını söyledi. 

NBA’DEN GELDİ

NBA’de Denver Nuggets, Houston Rockets, Los Angeles Clippers forması giyen ve son olarak geçen yıl New Orleans Pelicans takımında ter döken Amerikalı oyuncu Jordan Hamilton takım olgusunu oturtabilmek için çalışmaların yoğun bir şekilde geçtiğini belirterek, “Geçen yıl şampiyon olan bir takıma geldim. Böyle bir takımda olduğum için mutluyum. Koçla da neler yapabileceğimle ilgili sürekli konuşuyoruz. İyi ribauntçuyum ve savunmayı da iyi yaparım. Takım için elimden gelen katkıyı sunmaya çalışacağım” dedi. 

FARKLI BİR KÜLTÜR

Dominik Cumhuriyeti kökenli ABD’li oyuncu Ronald Roberts da TOFAŞ’ın başarısı için bireysel değil, takım olarak hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Takım arkadaşlarımla tanıştım. İyi bir kimya oluşturacağımıza inanıyorum. Geçen sezon şampiyon olmuş bir takım ve bu sene de yeni bir ligde en iyisini yapmaya çalışacağız. Amerika’daki bir kentten çok farklı şehir Bursa. Yeni bir kültür. Dolaşmak için şu ana kadar çok vaktim olmadı ama Bursa’yı da gezip öğrenmek için dört gözle bekliyorum. Şu ana kadarki bütün organizasyondan memnunum” şeklinde konuştu. 

MİCİC SABIRSIZLANIYOR

TOFAŞ’a transfer olduğu için ve Spor Toto Basketbol Ligi’nde mücadele edeceği için çok heyecanlı olduğunu kaydeden Sırp oyuncu Vasilije Micić ise şu ifadeleri kullandı; “Türkiye ligi bana göre Avrupa’nın en sert ve kaliteli liglerinden biri. Avrupa’nın en iyi takımlarına karşı, en iyi point guardlarına karşı oynayacağım. Bunun için de maçları sabırsızlıkla bekliyorum. Buraya gelmeden önce kulüp tesisleriyle ilgili çok bilgim yoktu. Geldikten sonra böyle bir tesis olduğunu görünce çok heyecanlandım. Şu anda bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum.”

​Jordan Hamilton

​Geçen sezon NBA'de New Orleans Pelicans forması giyen Jordan Hamilton, kısa ve uzun forvet pozisyonlarında oynayabiliyor. New Orleans dışında kariyerinde Denver Nuggets, Houston Rockets ve Los Angeles Clippers gibi önemli takımlar bulunan  2,01 boyundaki Amerikalı basketbolcu, ilk Avrupa deneyimini ise 2015-2016 sezonunda Rusya'nın Krasny Oktyabr Volgograd takımıyla yaşadı. 

Vasilije Micić 

Sırp oyuncu Vasilije Micić her iki guard pozisyonunda da forma giyebiliyor. Geçen sezona Alman ekibi Bayern Münih'te başlayan ve burada 4'ü Euroleague olmak üzere 8 maça çıkan Micić daha sonra Sırbistan'ın köklü kulüplerinden Kızılyıldız'a kiralanmıştı. Pozisyonuna göre uzun bir oyuncu olan Vasilije Micić'in en belirgin özelliği, saha görüşünün yüksek ve asist yeteneğinin ön planda olması. 

Ronald Roberts

Uzun forvet ve pivot pozisyonunda görev yapan Dominik Cumhuriyetli Ronald Roberts, kolej kariyerine NCAA takımlarından Saint Joseph's ile başladı. 2015 yılında NBA takımlarından Toronto Raptors'la NBA Summer League'de forma giyen Roberts, 2015-2016 sezonunda Toronto Raptors'un D-League takımı Raports 905 formasıyla 24 maça çıkıp, 18.1 sayı, 12.1 ribaund ve 1,5 blok ortalamasıyla alanında sezonun en iyi ikinci ismi olmayı başardı.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.