Hava Durumu

İşte Türkiye'nin 9 aylık PKK bilançosu! Bursa'da var...

Türkiye'nin istikrarını, barış ve huzur ortamını bozmaya çalışan terör örgütünün mart ayından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 80 vatandaş hayatını kaybederken, 449'u ise yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Türkiye'nin 9 aylık PKK bilançosu! Bursa'da var...
15 Ağustos 1984 akşamı saat 21.30'da Eruh ve Şemdinli'de gerçekleştirdiği silahlı saldırıyla adını duyuran terör örgütü PKK, aldığı dış desteklerin de yardımıyla 32 yıl boyunca düzenlediği alçakça saldırılarla, Türkiye'de huzur ve kardeşliği bozmayı hedefliyor.

Terör örgütünün propaganda faaliyetleriyle kamuoyunda farklı bir imaj çizme uğraşları, kadın erkek, genç yaşlı, çocuk yetişkin diye ayırt etmeksizin vatandaşların katledilmesine neden olan bombalı saldırılarıyla boşa çıktı.

PKK, Suriye yapılanması için PYD ismini kullanırken, bu yapılanmayı da siyasi ve silahlı olarak iki alt kola ayırıp, silahlı güçler için YPG adını kullanıyor. Terör örgütünün, İran'daki uzantısı da PJAK adıyla faaliyet yürütüyor.

Saldırılarda 80 vatandaş hayatını kaybetti

Türkiye'nin istikrarını, barış ve huzur ortamını bozmaya çalışan terör örgütü, gerek güvenlik güçleri gerekse vatandaşı hedef alan saldırılarıyla gerçek yüzünü gözler önüne seriyor.

Terör örgütü, 13 Mart'ta Ankara Kızılay Meydanında düzenlediği 36 kişinin yaşamını yitirdiği 19'u ağır 125 kişinin yaralandığı saldırının ardından vatandaşa yönelik saldırılarını daha da artırdı. 

Terör örgütünün özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gerçekleştirdiği hain saldırılarda 13 Mart'tan bu yana 
Hakkari'de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1. sıra adayı Ahmet Budak, İçişleri Bakanlığınca Erciş Belediyesi Meclis üyeliği için görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şerif Doğu, AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in de aralarında bulunduğu 80 vatandaş hayatını kaybederken, 449'u ise yaralandı.

Vatandaşlar hedef alınıyor

Terör örgütünün özellikle vatandaşı hedef alan alçak saldırılarından bazıları şöyle:

- 13 Mart'ta Ankara Kızılay Meydanında Güvenpark otobüs duraklarına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 36 kişi yaşamını yitirdi, 19'u ağır 125 kişi yaralandı.

- 31 Mart'ta Diyarbakır'da polis servisine bölücü örgütün bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 7 polis şehit olurken, aralarında sivillerin de olduğu 27 kişi yaralandı. 

- 27 Nisan'da Bursa Ulu Camisi bahçesinde canlı bomba saldırısında 13 kişi yaralandı.

- 12 Mayıs'ta, 15 ton bombanın yüklü olduğu araçla geldikleri Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında vatandaşların tepkisiyle karşılaşan bölücü terör örgütü üyeleri, aracı havaya uçurdu. 16 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, 23 kişi de yaralandı. 

- 7 Haziran'da PKK'nın hedefi bu kez İstanbul Veznecilerdi. Çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenleyen örgüt, 
6'sı polis 12 kişinin ölümüne neden oldu. Saldırıda 36 kişi de yaralandı.

- 8 Haziran'da Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 polis şehit olurken, 3 vatandaş hayatını kaybetti. 23'ü vatandaş, 51 kişinin yaralandığı saldırıda şehit polislerden biri altı aylık hamileydi. 

- 13 Haziran'da Tunceli'nin Ovacık adliye lojmanlarına saldırı düzenlendi, olayda 9 kişi yaralandı.

- 15 Haziran'da Hakkari'de yol kesen teröristlere tepki gösteren kamyon sürücüsü PKK'lı teröristlerce öldürüldü.

- 28 Temmuz'da Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarının patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 2 polis şehit oldu, 11 polis, 1 asker ve 3 vatandaş yaralandı.

- 29 Temmuz'da Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK
mensuplarının askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirmesi sonucu bir vatandaş yaralandı.

- 17 Ağustos'ta Van merkeze bağlı İpekyolu ilçesindeki İki Nisan Polis Merkezi ve Polisevine bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2'si polis 4 kişi hayatını kaybetti, 14'ü polis 71 kişi yaralandı.

- 4 Kasım'da Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda 2 polis şehit oldu, 6 vatandaş hayatını kaybetti. Saldırıda 100'den fazla kişi yaralandı.

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren, sivilleri ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'ya, operasyonlarla karşılık verildi.

Eylül ve ekim aylarında bin 528 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.