Hava Durumu

İşte Türkiye'nin EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri!

Türkiye'nin de yer alacağı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin kura çekimi, Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapıldı. Türkiye, şampiyonanın açılış maçında İtalya ile Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da karşı karşıya gelecek. Türkiye, maçlarını Roma ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Türkiye'nin EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri!

Mart 2020'de oynanacak UEFA Uluslar Ligi play-off'larında belirlenecek 4 ekip ve eleme gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 20 takımın eşleşeceği kurada 24 takım dörderli 6 gruba bölünüyor.

İŞTE GRUPLAR:

A Grubu

Roma/İtalya (Roma Olimpiyat Stadı) - Bakü/Azerbaycan (Olimpiyat Stadı)
Türkiye
İtalya
Galler
İsviçre

Türkiye'nin EURO 2020 fikstürü

12 Haziran | İtalya - Türkiye (Roma)

17 Haziran | Türkiye - Galler (Bakü)

21 Haziran | Türkiye - İsviçre (Bakü)

B Grubu

Kopenhag/Danimarka (Parken Stadı) - Saint Petersburg/Rusya (Saint-Petersburg Stadı)
Danimarka
Finlandiya
Belçika
Rusya

C Grubu

Amsterdam/Hollanda (Cruyff Arena) - Bükreş/Romanya (Ulusal Arena)
Hollanda
Ukrayna
Avusturya
Uluslar Ligi Play-Off D Grubu birincisi

D Grubu

Londra/İngiltere (Wembley) - Glasgow/İskoçya (Hampden Park)
İngiltere
Hırvatistan
Uluslar Ligi Play-Off C Grubu birincisi
Çekya

E Grubu

Bilbao/İspanya (San Mames) - Dublin/İrlanda Cumhuriyeti (Aviva Stadyum)
İspanya
İsveç
Polonya
Uluslar Ligi Play-Off B Grubu birincisi

F Grubu

Münih/Almanya (Allianz Arena) - Budapeşte/Macaristan (Puskas Stadı)
Uluslar Ligi Play-Off A Grubu birincisi
Portekiz
Fransa
Almanya

DÖRT TAKIM DAHA SONRA NETLEŞECEK

EURO 2020 gruplarının kurasında 24 ülke 4 torbada yer alacak. A Milli Takım, kura çekiminde 3. torbada bulunacak. Elemeler vasıtasıyla 20 ülke EURO 2020'ye direkt katılma hakkı kazandı. Turnuvada mücadele edecek son 4 ekip, Mart 2020'deki UEFA Uluslar Ligi play-off maçları sonunda belli olacak.

Play-off etabı A Grubu'nda İzlanda-Romanya ve Bulgaristan-Macaristan, B Grubu'nda Bosna Hersek-Kuzey İrlanda ve Slovakya-İrlanda Cumhuriyeti, C Grubu'nda İskoçya-İsrail ve Norveç-Sırbistan, D Grubu'nda ise Gürcistan-Belarus ve Kuzey Makedonya-Kosova müsabakaları oynanacak. Eleme usulü yapılacak maçların kazananları, grup birincisi olarak finallere katılabilmek için karşı karşıya gelecek.

HANGİ GRUP HANGİ ŞEHİRDE OYNAYACAK?

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.

Şampiyonaya A Grubu'nda Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan), B Grubu'nda Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka), C Grubu'nda Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya), D Grubu'nda Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya), E Grubu'nda Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda Cumhuriyeti), F Grubu'nda ise Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan) ev sahipliği yapacak.

İtalya'nın başkentindeki Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da yapılacak açılış maçıyla başlayacak EURO 2020, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final müsabakasıyla sona erecek.

Şampiyonada son 16 turu karşılaşmaları, Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra'da, çeyrek finaller ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg'da gerçekleştirilecek.

Yarı finaller ve final ise Londra'da 90 bin kişi kapasiteli Wembley Stadı'nda oynanacak.

Son 4 bilet Mart'ta belli olacak

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2020) yenilikler, Uluslar Ligi'nin de önemini artırmıştı. EURO 2020 Play-Offları'nda son 4 biletin sahibi, Uluslar Ligi'ndeki A, B, C ve D gruplarında 4'er takımın tek maç üzerinden yarı final ve final oynamasıyla belli olacak.

Yarı finaller 26 Mart 2020'de, finaller de 31 Mart 2020'da yapılacak. Seribaşı takımların ev sahibi avantajıyla çıkacağı yarı finallerde A ve C gruplarında 2. yarı finali (YF2), B ve D gruplarında ise 1. yarı finali (YF1) kazananlar grup finali maçında ev sahibi olacak. Bunun sonucunda da 4 takım, adını yaz ayında gerçekleşecek turnuvaya yazdırmayı başaracak.

EURO 2020 ne zaman başlayacak?

EURO 2020 finalleri, 12 Haziran'da İtalya'da start alacak. A Grubu'ndaki açılış maçına ev sahipliği yapacak Roma Olimpiyat Stadı'nda başlayacak finaller, İngiltere'nin Başkent'i Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final maçıyla sona erecek. Ayrıca 90 bin kişilik Wembley Stadı'nda yarı final karşılaşmaları da düzenlenecek.

TARİHTE İLK KEZ 12 ÜLKEDE DÜZENLENECEK

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.