Hava Durumu

İşte TÜSİAD'ın yeni başkanı

TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte TÜSİAD'ın yeni başkanı

Muharrem Yılmaz'ın TÜSİAD Başkanlığı'nı bırakmasının ardından yeni başkan bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında belirlendi. TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer oldu...

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 4 Haziran 2014 tarihinde istifa etmiştir. Sayın Yılmaz 2010-2012 yılları arasında sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı ve 2013 Ocak ayından bu yana üstlendiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla ifa etmiş, kurumun ulusal ve uluslararası düzeydeki itibarına çok önemli katkılar sağlamıştır. Yılmaz görevi süresince, Türkiye'de sivil toplumun güçlenmesi ve iş dünyasının örgütlü gelişimi için emsal teşkil edecek somut adımlar atmıştır. TÜSİAD olarak Muharrem Yılmaz'a vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. TÜSİAD Yönetim Kurulu, 10 Haziran 2014 tarihinde, saat 16:00'da gerçekleştirdiği Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında, tüzüğüne ve kurumsal kültürüne uygun olarak kendi içinde yaptığı seçim sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer'i seçmiştir."

İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Geçen hafta Yılmaz'ın istifasının ardından Haluk Dinçer'in adı gündeme gelmişti. Dinçer, başkan olacağına dair haberleri yalanlamıştı.

HALUK DİNÇER KİMDİR?

1962 yılında doğan Haluk Dinçer, orta ve lise öğrenimini İstanbul’daki Saint Joseph Fransız Lisesi’nde tamamladıktan sonra, University of Michigan’dan 1985 yılında makine mühendisliği dalında lisans ve 1988 yılında işletme dalında yüksek lisans (M.B.A.) derecelerini aldı.

Haluk Dinçer kariyerine 1985 yılında ABD’de General Motors Technical Center bünyesinde proje mühendisi olarak başladı. Ardından gelen on yıl boyunca, Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli sektörlerde çalıştı.

1995 yılında Sabancı Grubu’na katılan Dinçer, altı yıl süreyle TemSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2001 yılında Gıda ve Perakende Grubu Başkan Yardımcısı, 2002 yılında Gıda Grubu Başkanı görevine atandı.

Haluk Dinçer 2004 yılından bu yana Perakende Grup Başkanı ve gruba bağlı CarrefourSA (gıda perakende zinciri), DiaSA (indirim marketleri zinciri) ve TeknoSA (elektronik perakende zinciri) şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.