Hava Durumu

İşte WhatsApp hakkında bilmeniz gereken herşey

Artık hemen herkesin ismini bildiği Whatsapp tıpkı SMS gibi telefonların sabit uygulamalarından biri haline geldi. Peki Whatsapp'ı ne kadar iyi tanıyoruz? ​Engellendiğimizi nasıl anlarız?

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte WhatsApp hakkında bilmeniz gereken herşey
İşte Whatsapp'la ilgili merak edilen her şey:

Whatsapp ücretli mi?

Whatsapp'tan mesaj alıp göndermenin herhangi bir ücreti yok. Elbette kullandığınız telefon operatörüne ödediğiniz internet paketi ücretini olaya dahil etmezsek. Uygulamayı App Store veya Google Play Store'dan indirirken de herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Ancak şunu da hatırlatmakta fayda var: Whatsapp'tan mesajlaşmanın internet kotasına bir yükü yok; ancak fotoğraf gönderip alırken işler değişiyor. Eğer Whatsapp'ta bir de 3G üzerinden sıkça fotoğraf alışverişinde bulunuyorsanız kotanızı yakından takip etmenizi öneririz; zira fotoğrafları indirirken ve gönderirken kotanızdan yemektesiniz.

Whatsapp neden telefon rehberimi kullanıyor?

Whatsapp, BBM gibi platformların aksine telefon rehberinizi kullanır. Böylece Whatsapp için ayrıca herkese PIN göndermek zorunluğunuz olmadığı gibi tek tek rehberdeki numaraları da uygulamaya eklemezsiniz.

Yapacağınız tek şey Whatsapp'ı telefonunuza indirmek... Hepsi bu... Uygulama zaten otomatik olarak rehberinizi Whatsapp'a entegre edecektir.

Whatsapp'ta herkesi ekleyebilir miyim?

Sıkça sorulan sorulardan biri de Whatsapp'tan kullanıcının istediği herkesle konuşup konuşmayacağı... Whatsapp'ta rehberinizde olan herkesi Whatsapp üzerinden görebilirsiniz. Bunun için karşı tarafın rehberinde bulunmanıza da gerek yok; çünkü sistem telefon rehberinin üzerine kurulu.

Ancak karşı tarafın rehberinde bulunmuyorsanız o kişiye Whatsapp'tan ileti gönderdiğinizde ekrana düşen mesaj telefon numarası şeklinde görülecektir. Kullanıcı tanımadığı kişilerden gelen mesajları elbette engelleme yetkisine sahip.

Kimler Whatsapp kullanıyor?

Bunun için iPhone'larda Favoriler kısmına girmeniz yeterli. Bu listeye otomatik olarak giren tüm kullanıcıların Whatsapp kullandığını söyleyebiliriz. 

Telefonum Whatsapp'ı destekliyor mu?

Bugün için pek çok akıllı telefon Whatsapp'ı destekliyor. Android, BlackBerry, iPhone ve Windows Phone'lu birçok cihazda Whatsapp sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Whatsapp'ta çift onay işareti

Whatsapp'ta mesaj alıp gönderirken onay işareti dikkatinizi çekmiştir. Tek onay işareti attığınız mesajın gönderildiğini ancak karşı tarafın bu mesajı henüz okumadığnı gösterir. Çift onay işareti göründüğünde ise karşı tarafa bu mesajın ulaştığı anlaşılabilir. Çift mavi tik gördüğünüzde ise mesajınızı karşı tarafın okuduğunu anlayabilirsiniz.

Onay işareti yerine saat ikonu görürseniz mesajınızın henüz gönderilmediği manasını çıkarabiliriz. Bazı zamanlar internette yaşanılan sorunlar nedeniyle bu ibareyle sıkça karşılaşırız. Kırmızı renkli ünlem gördüğümüzde ise mesaj karşı tarafa ulaşmamıştır. Bağlantınızı kontrol edip tekrar göndermelisiniz.

Whatsapp'ta mesajları yedekleme

Konuşma kayıtlarınızı dilediğiniz zaman yedekleyebilirsiniz. Bunun için ayarlara girip sohbet geçmişinizi mail adresine gönderebilirsiniz.

Whatsapp'ta bir kişiyi nasıl engellerim?

Whatsapp'ta mesaj almak istemediğiniz herhangi bir numarayı bloke edebilirsiniz. Bunu yaptığınızda artık karşı taraf ne yaparsa yapsın size mesaj yoluyla ulaşamaz.

Whatsapp'ta birinin beni engellediğini nasıl anlarım?

Whatsapp'ta bunu anlamanın net bir yolu yok; ancak tahmin yürütülebilir. Örneğin Whatsapp'ta yazdığınız kişi mesajlarınıza hiçbir şekilde dönmüyorsa ve attığınız mesajlar sadece tek onay işaretiyle kalıyorsa engellemeniz söz konusu olabilir.

Ayrıca karşı tarafı Online veya Çevrimiçi olduğunu göremiyor ve durum kısmı hep boş görünüyorsa da bu engellendiğinize işaret olabilir. Ancak karşı tarafın gizlilik ayarlarından durum bilgisini kapaması söz konusuyla engellenmeseniz de durum bilgisi göremezsiniz. iPhone'da bu ayar mevcutsa da Android'de kullanıcının durum bilgisini saklaması söz konusu değil.

Whatsapp'ta silinen mesajlar kurtarılabilir mi?

Eğer sohbet kayıtlarını kendi elinizle sildiyseniz ve o an cihazınızın bir yedeğini almadıysanız kayıtlar tamamen silindi demektir. Whatsapp sunucuları sohbet kayıtlarını tutmadığından şirketten de bu kayıtları talep edemezsiniz.

Whatsapp kullanıcıların en sık karşılaştığı sorun sisteme bağlanamama problemidir. Bu tip bir problem yaşıyorsanız internet bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var. Bazı WiFi bağlantıları Whatsapp'ta mesajlaşmayı engelleyebiliyor. Bu arada Whatsapp'ın sık aralıkla çöktüğünü ve globalde mesaj trafiğinin yer yer kesildiğini de hatırlatalım.

Whatsapp'ı birden fazla telefonda kullanabilir miyim?

Hayır. Whatsapp bugüne dek tüm sürümlerinde sadece tek telefon desteği vermekle yetindi. Yani birden fazla telefondan aynı Whatsapp hesabını kullanamazsınız.

Whatsapp'ın en önemli özelliklerinden birisi konuştuğunuz kişinin o an Whatsapp kullanıyor olup olmadığını görebilmeniz. Ancak uygulamadan çıkan kullanıcı Whatsapp'ı tam kapatmadığı durumlarda 5 ila 10 dakika boyunca karşı tarafa çevrimiçi olarak görülebiliyor. Bunu da hesap etmekte fayda var.

Whatsapp'a şifre koymak

Whatsapp Lock şeklinde herhangi bir uygulama mağazasında arama yaparak üçüncü parti uygulamalarla Whatsapp'ın girişine 4 haneli şifre koyabilirsiniz. Böylece telefonu birine verseniz bile Whatsapp mesajlarınızı kimse okuyamaz.

Whatsapp profil fotoğrafı gizleme

Gizliliğe çok önem verenlerden misiniz? Peki size profil resminizi sadece belirlediğiniz kullanıcı grubunun görebileceğini söylesek ne derdiniz? Profil resmi ayarlarınızı yapmak için Ayarlar > Hesabım > Gizlilik yolunu izleyebilirsiniz. Burada, "profil fotoğrafı" seçeneğini dilediğiniz gibi ayarlayın.











 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.