Hava Durumu

İşte Yıldırım'da kentsel dönüşümün haritası

Yıldırım'ın 22 mahallesinde uygulanmaya başlanacak kentsel dönüşüm projeleri, ilçeyi sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin de gözbebeği haline getirecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2017 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Yıldırım'da kentsel dönüşümün haritası

Ankara'da temaslarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Bursa Milletvekili Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'i ziyaret etti. İlçede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm ve plan uygulama projeleri ile ilgili istişarelerde bulunduklarını aktaran Başkan Edebali, "Başta Kentsel Planlama ve Tasarım Merkezi olmak üzere projelerimiz beğeniyle karşılanıyor. İlçemizin yüzde 33'nü kapsayacak bir dönüşüm hamlesi başlatmamız, Ankara'da da heyecanla, ilgiyle takip ediliyor" dedi.

Projeler hazırlanırken küresel düzeyde kabul edilen şehirleşme uygulamalarının ve planlama yönetimlerinin esas alındığını da aktaran Başkan Edebali, "Dönüşüm projelerimizin felsefesini insan ve vizyon odaklı kentsel gelişme, çevre ve kültür değerlerinin korunması, kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşüm ve planlama ve altyapı ilişki sistemi gibi unsurlar oluşturuyor. Bu bağlamda, insanlarımızın tüm beklentilerine yanıt verecek, 50 yıl sonrasını göz önünde bulundurarak planlama yapıyoruz. Bunu yaparken, insan ve doğa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmişimizin izleri olan kültürler değerlerimizi koruyan, şehri olduğu kadar, insanları da dönüştüren, altyapı sorunları çözüme kavuşturulmuş bir ideal şehir oluşturuyoruz" diye konuştu.

Yüzölçümü 3 bin 200 hektar olan Yıldırım'ın bin 125 hektarlık bölümünün kentsel dönüşüm ve plan-uygulama alanı ilan edildiğini hatırlatan Başkan Edebali, "Bu bölgelerde hayata geçireceğimiz 22 proje 650 bin insanımızın hayat standartlarını doğrudan etkileyecek ve yaşam koşulları yükselecek. Bu doğrultuda 2 yılı aşkın süredir çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bu bölgelerdeki binaların fiziki durumları, insanların sosyal özellikleri, dönüşümden beklentileri, alanlarında detaylı analizler yapılıyor. İnsanlarımızın emlaklarının mevcut durumdaki değerleri ile yeni projelerdeki hakkedişleri ile ilgili görüşmeler yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Projelerin büyük bölümün planlarının tamamlandığını, bir kısmının ilgili bakanlıklıların onayında olduğunu, bazılarının ise uygulama aşmasında olduğunu aktaran Başkan Edebali, "Ortabağlar-Güllük Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Alanı, Yediselviler-Sıracevizler Kentsel Dönüşüm Alanı, Şükraniye-Beyazıt Kentsel Dönüşüm Alanı, Mevlana-Ulus-Yavuzselim-Arabayatağı-Çınarönü-Hacivat Plan Uygulama Alanı (Riskli Alan), Vatan Kentsel Dönüşüm Alanı, Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı, Teferrüç Kentsel Dönüşüm Alanı, 152 Evler-Beyazıt Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Sinandede Mahallesi Plan Çalışması, Eğitim Mahallesi Plan Çalışması, Ertuğrulgazi-Kaplıkaya Kentsel Dönüşüm Alanı, Yenimahalle Sular Vadisi Uygulama Alanı, Esenevler Kentsel Dönüşüm Alanı, Yiğitler Kentsel Dönüşüm Alanı, Değirmenönü-Karapınar Plan/Uygulama Alanı, Ankara Yolu Güzergahı Plan Değişikliği, Davutkadı-Yediselviler Plan Çalışması, Cumalıkızık Mesire Alanı, Molla Yegan Kültür Merkezi, 75.Yıl Mahallesi Mesire Alanı, Balaban Mesire Alanı, Kaplıkaya Mahallesi Rekreasyon Alanı, projelerimiz ile ilçemizin çehresi değişecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.