Hava Durumu

İstifa eden AK Partililere büyük şok!

AK Parti’de milletvekili olmak için meclis üyeliğinden istifa eden partililer, "Aday gösterilmeyeceksiniz" diyen genelgeyle şok yaşadı. İzmir’de meclis üyeliğinden ayrılan, adaylıktan da elenen üç partili, "Söyleyecek çok söz var ama parti disiplini nedeniyle susuyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstifa eden AK Partililere büyük şok!
AK Parti Genel Merkezi’nin adaylık başvurularını tamamlandıktansonra açıkladığı genelgede belediye meclis üyeliğinden istifa edenlerek aday adayı olanların aday gösterilmeyeceğini şöyle duyurdu: 
 
"30 Mart 2014 yerel seçiminde seçilmiş belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olarak seçilmiş bulunan partimiz mensuplarının aday gösterilmemesi yönünde MKYK ve MYK’nın kararı bulunmaktadır. Bu konudaki kararımız daha önce de Parti Sözcümüz tarafından açıklanmış ve ilan edilmiştir. Bu görevlerdeki parti mensuplarımızdan ilan ettiğimiz karara rağmen adaylık başvurusu yapanlar ön elemede elenecek, temayül yoklamasında ve diğer belirleme süreçlerinde değerlendirilmeyeceklerdir."
 
Bu genelgeden İzmir’de belediye meclis üyesi olup istifa eden Nazmi Kalyoncu, Bülent Tercan, Ahsen Özçam etkilendi. Görevinden ayrılan Meclis Üyesi Hasan Surözü, işlerinin yoğunluğu nedeniyle istifa ettiğini adaylık başvurusunda bulunmadığını söyledi. 
 
"DİSİPLİNLİ DAVRANIŞIMIN KARŞILIĞI OLMALI"
 
Genelge en büyük dardeyi partiye kuruluşundan yana hizmet veren il ve ilçe yönetimlerinde yer alan 2009 ve 2014 yerel seçimlerinden Karabağlar Belediye Başkanı olmak isteyen ancak aday gösterilmeyen Nazmi Kalyoncu’ya vurdu. Kalyoncu, son yerel seçimde belediye meclis üyesi olmak istemediğini, 2015 genel seçimlerinde milletvekilli adayı olacağını açıklamasına rağmen yerel seçimde belediye meclis üyesi listesinin başına yazıldığını belirterek, şunları söyledi: 
 
"2009 seçimlerinde de meclis üyesi olarak yazdılar ve oldum. 2011 genel seçimlerinde parti belediye meclis üyelerinin istifa etmemesini isteyince ilke kararına uyarak milletvekili adayı olmadım. Ancak 2014 yerel seçimlerinde Karabağlar Belediye Bakan adayı gösterilmesem de adayın arkasında durdum ve çalıştım. Beni belediye meclis üyesi listesinin başına yazmak istediler. 2015 genel seçimlerinde milletvekili olmak istediğimi görev kabul etmediğimi söyledim ama ’Sen bize lazımsım’ dediler. O zaman milletvekili olabilmek için istifa edeceğini açıklamıştım. 13 yıl boyunca parti disiplinine uyarak hareket ettim. Partinin ilke kararına karşı çıktığım gibi bir algı beni çok yaralar. Bu iyi niyetim ve disiplinli davranışımın, adaylık sürecinde bir istisna olarak dikkate alınacağımı düşünüyorum." 
 
PARTİ DİSİPLİNİ SUSKUNLUĞU
 
Meclis üyeliğinden ayrılarak aday adayı olan Bülent Tercan da "Harçlarımı yatırdım, temayül yoklaması için ilçe ziyaretlerine başladım. Partiden bana resmi bir bildiri yapılmadı. İzmir’de turizm batmış, işsizlik artmış, ben milletvekili olmayabilirim ama AK Parti’de hizmete devam edeceğim. Partinin böyle bir talimatı varsa saygıyla karşılarım. Milletvekili olsam da olmasam da bu kentin sorunlarını dert edineceğim" dedi. Genelge mağduru Ahsen Özçam da "Partinin görüşüdür, saygı duyuyorum. Söylenecek çok şey var da parti disiplinine uymadığı için konuşamıyoruz. Hayırlısı olsun" dedi. Yerel seçim öncesi görevinden istifa eden Meclis Üyesi Hasan Surözü, milletvekili adayı olmak için değil işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevinden ayrıldığını, adaylık başvurusunda da bulunmadığını söyledi. 
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da Teşkilat Başkanlığı’nın bu kararı uygulamada kararlı olduğunu, geri adımın sözkonusu olmayacağını söyledi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.