Hava Durumu

İstihdam ofisleri iş arayanlar ile işveren arasında köprü olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından istihdam seferberliğine destek olmak maksadıyla şehrin 3 ayrı bölgesine kurulacak istihdam ofisleri için imzalar atıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, istihdam ofislerinin Bursa'nın istihdam hedefini yakalamasına öncülük edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstihdam ofisleri iş arayanlar ile işveren arasında köprü olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği hareketine destek veren ilk kurumlardan birisi olan BTSO öncülüğünde bir araya gelen Bursa iş dünyası temsilcileri, Bursa'nın istihdam hedefleri için destek sözü vermişti. Üyelerinin yatırım ve istihdamlarında destek olacak çok özel bir kredi paketini de Bursa iş dünyasının kullanımına sunmak için çalışmalarını sürdüren BTSO, istihdam seferberliği hedeflerine ulaşma noktasında önemli adımlar atmaya devam ediyor.

BTSO öncülüğünde iş arayanların kendilerine uygun işe, işverenlerin ise nitelikli işgücüne kolayca ulaşabilmesi adına kentin 3 ayrı bölgesinde İstihdam Ofisleri açılmasını kapsayan önemli bir protokol imzalandı. Bursa'nın istihdam hedefine ulaşmasında kilit bir rol üstlenecek olan istihdam ofisleri protokolü Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün himayesinde BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen arasında imzalandı. BTSO'nun Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan ana hizmet binası ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi binası ve Altıparmak ek hizmet binasında açılacak istihdam ofislerinde görevlendirilecek olan 'İş ve Meslek Danışmanları' bu merkezlerde İŞKUR hizmetlerine erişim, danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri verecek.

Bursa iş dünyasının katkısı ve seferberlik ruhuyla tüm iş dünyasının istihdamı artırmak için çalışmaya devam ettiğini dile getiren Başkan İbrahim Burkay, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu istihdam seferberliğine Bursa iş dünyamız yüksek düzeyde katkı sağlıyor. Geçtiğimiz ay düzenlediğimiz İstihdam Şurası'nda Bursa iş dünyası olarak koyduğumuz istihdam hedefine emin adımlarla yaklaşıyoruz. İŞKUR ile imzaladığımız protokol sayesinde açılacak istihdam ofislerimizde işveren ile iş arayanları aynı platformda buluşturacağız. İş dünyamızın destekleriyle Bursa, istihdam konusunda artan bir performans göstermeye devam ediyor" diye konuştu.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde hayata geçen İstihdam Seferberliği'nde Bursa iş dünyasının üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını vurguladı. Devletin istihdam noktasında tarihindeki en büyük destek ve teşvikleri vermesinin iş dünyasını motive ettiğini kaydeden Vali İzzettin Küçük, seferberlik kapsamında istihdama destek sağlayan tüm firmaları kutladı.

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen de istihdam seferberliğine büyük güç katan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, istihdam bürolarının kurulmasını sağlayacak protokole imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.