Hava Durumu

İstihdama 'Penguen Gıda' damgası

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırmasında Penguen Gıda, İstihdamını en çok arttıran şirketler kategorisinde 4'üncü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstihdama 'Penguen Gıda' damgası

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında istihdamı en çok arttıran şirketler kategorisinde öne çıkan Penguen Gıda Türkiye'nin ve Bursa'nın bir kez daha gururu oldu. Yaptığı yatırımlarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan firma, sağladığı yeni iş sahalarıyla çalışan sayısını her geçen yıl artırmaya devam ediyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşen törende ödülünü alan Penguen Gıda'nın CEO'su Aykan Sözüçetin; "Ülkemiz uçsuz bucaksız topraklarıyla, güneşi, havası, suyu ve iklimiyle benzersiz bir tarım ülkesidir. Stratejik planlama ve modern tarım tekniklerinin eksikliği nedeniyle bu potansiyeli kullanamamaktadır. Bu nedenle, devletimize ve özel sektöre büyük görevler düşmektedir. Biz, Penguen Gıda olarak Türk tarımının modernleşmesine katkı sağlayabilmek için konserve sektöründe makineli tarımı başlattık. Verimlilik ve kapasite artışlarının avantajları ile ciromuzu arttırarak istihdamın artışına katkı sağlamaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz. Asıl hedefimiz; ülkemizin bir tarım ülkesi olarak üretim, tonaj ve verimliliğini artırmak. Bu sayede daha fazla ihracat ve istihdam rakamlarına imza atarken, ülkemizi tarım ürünü ithalatına ihtiyaç duymayan bir yapıya kavuşturarak, ülkemize daha fazla net döviz girdisi sağlamak ve en önemlisi dış ticaret açığının kapanmasına yardımcı olmaktır" dedi.

35 ÜLKEYE İHRACATLA TÜRKİYE'NİN GURURU OLDU

Penguen Gıda, 1989 yılında, Türkiye'nin en verimli tarım alanlarının tam kalbinde Bursa'da kuruldu. Gıda ve tarım sektörüne getirdiği yeniliklerle ve ilkleriyle sektöre liderlik eden Penguen Gıda tüm ürünlerinde yüzde 100 katkısız ve koruyucusuz üretim yapıyor. Sektörünün en büyük ihracatçıları arasında olan Penguen Gıda; ürünlerini başta AB ülkeleri olmak üzere Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Rusya ve İsveç'in yer aldığı 35 dünya ülkesine ihraç etmekte.

Penguen Gıda, Avrupa standartlarına uygun dizayn edilen fabrikası, makine parkları ve depoları ile yaklaşık 250.000 m2 açık arazi üzerine kurulu 70.000 m2 kapalı alanda yüksek standartlarda üretim yapmakta.

Penguen Gıda, ayrıca yüzde 70'i sözleşmeli olmak üzere yaklaşık 10.000 müstahsilden oluşan ve 40.000 dekar alanı kapsayan ekim alanı ile Türkiye'nin en büyük zirai hammadde alıcılarından biri konumunda. 2016 yıllık bazda 42.000 ton üretim yapılmakta olup, üretimin yüzde 37'sini (15.600 ton) ihracat ürünleri oluşturmakta.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.