Hava Durumu

İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadılar

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi, törenle yeni akademik yılına başladı. Tören öncesi öğrenciler sıkı bir aramadan sonra salona alınırken, kız öğrencilerin çantalarında bulunan parfümlere el konuldu. Bazı kız öğrencilerin çantasından biber gazı çıkarken, bazı fakulteler öğrencilerin törene katılıp katılmadığını listelerden kontrol etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada ise bazı öğrenciler, ayağı kalkmayarak İstiklal Marşı'nı söylemedi. Protokol üyeleri konuşmalarını sürdürürken öğrenciler salonu terketti.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadılar

Dicle Üniversitesi Konferanas Salonu'nda düzenlenen törenle yeni akademik yılı törenle başladı. Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile çok sayıda öğretim üyesi ve farklı fakültelerden çok sayıda öğrenci katıldı.

Sıkı arama

Törenin yapılacağı salona gelen öğrenciler, giriş kapısında özel güvenlik elemanları tarafından sıkı aramadan geçirildikten sonra girişlerine izin verildi. Kız öğrencilerin çantalarında bulunan deodorant, krem ve parfümeri gibi maddelere el konuldu. Bazı kız öğrencilerin çantasından biber gazı çıktığı görüldü. Güvenlik elemanlarının el koyduğu parfüm ve deodorant ile kremler, sonradan sahiplerine verilmek üzere danışmadaki dolaplara konuldu.

İstiklal Marşı'nı okumadılar

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve öğretim üyeleri, törene katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i kapıda karşıladı. Bakan Eker ve beraberindekiler salona geçtikten sonra şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmak için sunucu herkesi ayağı kalkmaya davet etti. Ancak salonda bulunan bazı öğrencilerin ayağa kalkmadığı görüldü. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmaya başladı ancak, saygı duruşu sırasında ayağa kalkmayan öğrenciler, oturmaya devam ederek İstiklal Marşı'nı söylemedikleri görüldü.

Tören salonunda yoklama aldılar

Törenin yapıldığı salonda bazı öğrencilerin ellerinde dosyalarla dolaşarak, oturan öğrencilere tek tek imzalattırdığı görüldü. D.Ü. Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu öğrencisi olduklarını belirten öğrenciler, "Hocalarımız dün salonda yoklama alacağını söylemişti. Herkesin okula gelmesi uyarısında bulunmuştu. Bayan arkadaş da burada bulunan arkadaşlara imzalatıyordu. Bir çok fakülte de bizim gibi burada yoklama alacakları uyarısında bulunarak, öğrencileri salona gelmeye zorladıklarını öğrendik" dedi.

Konuşmalar yapılırken salonu terkettiler

Dicle Üniversitesi Konservatuvar öğrencileri, Türk Sanat Müziği Korosu ve solistlerinin verdiği müzik resitaliyle başlanan törende daha sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversiteleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Saraç'ın uzun süren konuşmasından sonra bu kez Vali Mustafa Toprak, konuşmaya başlayınca salonda bulunan öğrenciler, dışarı çıkmaya başladı. Son olarak Bakan Eker, konuşmasını yaptığı sırada salonda bulunan öğrencilerin tamamına yakını salonu terketti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.