Hava Durumu

İşyerinin tuvaletinde tecavüz etmişti! Cezası belli oldu

Kadıköy'de 20 yaşındaki genç kıza bir işyerinin tuvaletinde tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki garson H.A., ilk duruşmada "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşyerinin tuvaletinde tecavüz etmişti! Cezası belli oldu

Şikayetçi P.K.'nin ise duruşmada, Kadıköy'de bir kafeye kahve içmek için gittiğini, kafenin tuvaleti olmadığı için H.A.'nın kendisini bir işhanının tuvaletine götürdüğünü ve orada tecavüz ettiğini söylediği öğrenildi. Ayrıca olaydan sonra sanık H.A.'nın kendisinin yanına gelip 'nefsime hakim olamadım özür dilerim' dediğini iddia etti. Duruşmada son sözü sorulan sanık H.A., tahliyesini ve beraatini istedi.

10 YIL CEZA VERİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık H.A.'yı "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu silahla işlediği gerekçesiyle suçu yarı oranda artırarak 18 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmeden mahkeme, sanığın olay tarihindeki yaşının küçük olması ve iyi halini dikkate alarak cezada indirime gitti, 10 yıl hapisle cezalandırılmasına kararverdi. Mahkeme ayrıca, sanık H.A. hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan da beraatine hükmetti.

MUHALEFET ŞERHİ

Karara muhalefet şerhi koyan üye hakimlerden biri, şikayetçi P.K.'nin soruşturma ve kovuşturma aşamalarındaki beyanlarında farklılık bulunduğunu belirterek, "Suça Sürüklenen Çocuk H.A.'nın kendisine yüklenen suç tarihinde 18 yaşından büyük olduğu anlaşılan mağdure P.K.'nin rızası hilafına ve bıçakla zorlamak suretiyle cinsel ilişkide bulunduğunu gösteren somut delil elde edilemediğinden 'şüpheden sanık yararlanır' ilkesi gereği SSÇ'nin aşamalarda değişmeyen savunmasına itibar edilmesi gerekeceği göz önüne alınarak SSÇ'nin nitelikli cinsel saldırı suçundan beraatine ve tahliyesine karar verilmesi görüşündeyim" ifadelerini kullandı.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 19 Mayıs 2017 tarihinde müşteki P.K.'nin közde kahve yapan işyerine gittiği ve tuvalete gitmek için şüpheli garson H.A.'ya tuvaletin yerini sorduğu anlatılmıştı.

Şüpheli H.A.'nın da müşteki P.K.'yı lavaboya götürdüğünün belirtildiği iddianamede, tuvalette şüpheli H.A.'nın müşteki P.K.'ye elinde bıçakla cinsel saldırıda bulunduğu kaydedilmişti.

İddianamede şüpheli H.A. hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması talep edilirken, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.