Hava Durumu

İtalya'da okula bombalı saldırı

İtalya'nın Brindisi kentinde bir okulun önünde patlayan bomba, iki kişinin ölümüne, altı kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2012 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İtalya'da okula bombalı saldırı
Sadece kız öğrencilerin öğrenim gördüğü Morvillo Falcone okulunun önündeki bir çöp kutuna yerleştirilen bomba düzeneği yerel saatle 07.45'te, öğrencilerin okula geliş saatinde patladı. Patlamada 16 yaşındaki bir kız öğrenci ölürken, ikisi ağır altı öğrenci de yaralandı. Yetkililer, durumu ağır olan öğrencilerden birinin hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Ağır yaralı diğer öğrencinin ise ameliyata alındığı belirtildi.

İtalya'nın güneyindeki liman kenti Brindisi'de yaşanan patlamanın nedeni henüz kesinleşmedi.  Polis, vergilerin artırılması nedeniyle yakın dönemde anarşist grupların düzenlediği saldırılara dikkat çekerken, okulun mafya ile olan tarihi de öne çıkıyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, İçişleri Bakanı Anna Maria Cancellieri, kısa süre önce vergi yetkililerine yönelik tehditler yaşanması üzerine vergi bürolarında ek güvenlik önlemleri alınacağını açıkladı.

MAFYA ŞÜPHESİ


İtalya'da ekonomik sıkıntılarla mücadele kapsamında vergilerin artırılması, halkın tepkisine neden olmuştu. Anarşist bir grubun nükleer enerji şirketi Ansaldo Nucleare'nin başkanına silahlı saldırı düzenlemesi, halkın öfkesini yansıtan bir eylem olarak kabul edilmişti.

Saldırının yaşandığı okul, adını mafya ile mücadele eden yargıç Giovanni Falcone'nin eşinden alıyor. Brindisi valisi Mimmo Consales, SkyTG24 televizyonuna yaptığı açıklamada, patlamanın Morvillo Falcone'nin 20'inci ölüm yıldönümüne birkaç gün kala yaşanmış olduğuna dikkat çekti. Consales, "Patlama, 23 Mayıs 1992'de yaşanan suikastla bağlantılı olabilir" dedi.

Bölgedeki tüm okulların kapatıldığı açıklanırken, İtalya'nın önde gelen mafyayla mücadele yargıçlarının durumu incelemek için yarın bir araya geleceği bildirildi.



ntv


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.