Hava Durumu

İtfaiyeden miniklere '110' dersi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zafer İtfaiye Teşkilatını ziyaret eden Fethi Açançiçek İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri, İtfaiye araç gereçlerini yerinde görerek, yangın esnasında ne yapmaları gerektiğini öğrendiler.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İtfaiyeden miniklere '110' dersi
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan çocuklarla sohbet ederek, onlara zor durumda kaldıklarında itfaiyenin numarası olan 110'u mutlaka aramaları gerektiğini söyledi. Çocukların öğretmenlerine seslenen Doğan, İtfaiyenin numarasının 110 şeklinde değil 'bir bir sıfır' şeklinde öğretildiğinde çocukların daha hızlı ezberleyeceğine dikkat çekti. Çocukların bu rakamları hiçbir zaman unutmamaları gerektiğini hatırlatan Doğan, 'Sadece bu çocukların değil ailelerinin de bu konuda daha duyarlı davranmalarını itfaiye personeli olarak arzu ediyoruz. Her velinin kendi çocuğuna itfaiye numarası olan 'Bir bir sıfır'ı ezberletmesi gerekir' dedi.

İtfaiye personelinin yangına müdahalede neler yaptığını öğrenen çocuklar ise, yangın hortumu ile yangına nasıl müdahale edildiğini uygulamalı görme fırsatı buldular.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.