Hava Durumu

İthal oyuncağa meslek lisesi freni

Türkiye'de 5 yılda 3.7 milyar dolarlık oyuncak ithal edildi. Yıllık ortalama ithalat 730 milyon dolar. Türkiye'de oyuncak ithalatının en az yüzde 70'i plastik oyuncaklardan oluşuyor. En basit oyuncakların bile ithal olması döviz ihtiyacının olduğu bu günlerde hükümeti harekete geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İthal oyuncağa meslek lisesi freni

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yerli üretim için meslek liselerini üs olarak belirledi. Bakanlık, ahşap oyuncak üretimi için Ankara'da koordinatör okul olarak İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni seçti. Bu okulda, sağlıklı ve daha düşük maliyetle oyuncaklar üretilmeye başlandı.

DAHA UCUZA ÜRETİM

Büyük bir ödenekle makine bölümlerinin yenilendiğini anlatan Okul Müdürü Mehmet Boz, "Piyasadan ahşap oyuncakla siparişlerini bekliyoruz. 56 çeşit oyuncak üretebiliyoruz. Oyuncaklarımız, ahşap ve sağlığa zarar vermeyen ürünler. Ürünlerimiz, piyasa koşullarından yüzde 10-15 arasında daha uygun fiyatlı" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DE KAZANIYOR

Mobilya İç Mekan Tasarımı Alan Şefi Rahmi Şafak ise "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'özel eğitim kapsamındaki çocuklara özel ders malzemelerinin geliştirilmesi projesi' kapsamında 10. ve 12. sınıf öğrencileri, her türlü ahşap oyuncak üretimini yapıyor. Öğrenciler ahşap işlerinden ayda 1500-1700 lira ücret alıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.