Hava Durumu

İTSO ile KOSGEB arasında protokol

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenecek olan uygulamalı girişimcilik kursu için protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İTSO ile KOSGEB arasında protokol

Protokol öncesinde bir konuşma yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, "İnegöl’ümüz müteşebbis insanların bulunduğu bir yerdir. Girişimcilik var, ama imkânı olmayan girişimcilerimiz var. Girişimcilik tek başına yeterli değil. Bu potansiyeli harekete geçirmek için paranın da olması gerekiyor. KOSGEB verilen eğitimlerin sonunda girişimciliğe hak kazanmış insanlara para vererek onların önünü açıyor. Geçtiğimiz dönemde KOSGEB ile ortaklaşa girişimcilik kursu düzenledik. Bu açacağımız kurs girişimciler için bir fırsat" dedi.

KOSGEB Bursa Merkez Müdürü Ahmet Akdağ ise, "İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile 3’ncüsünü düzenleyeceğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilişkin protokolü imzaladık. İlçe olarak bakıldığında İnegöl çok farklı işlere imza atıyor. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ilçe sanayi odası gibi değil bir il sanayi odası gibi aktif çalışıyor. Bunları KOSGEB ile yaptıkları çalışmalarda görüyoruz. KOSGEB olarak bir model ortaya koyduk. Bu modelin altında 4 tane destek unsuru var. Bunların ilki iş fikrine sahip olan girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeden önce son bir kez analiz etmelerini sağlıyor. Protokol çerçevesinde 60 saatlik eğitim verilecek. 36 saati teorik şekilde, 24 saati de pratik uygulamalardan oluşacak. Kursumuz 14 Haziran’da başlayacak ve Temmuzun ilk haftasında sona erecek. Bu eğitime 30 kişiyi kabul edeceğiz. Bu eğitimlere katılacak 30 kişiyi İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası seçecek. Eğitimlerin sona ermesinin ardından KOSGEB’e gelecekler 30 bin TL’ye kadar hibe verilecek. Eğer isterlerse 70 bin TL sabit yatırım kaleminden yararlanabilecekler. Yapmış oldukları masrafları erkeklerde yüzde 60, bayanlarda yüzde 70 oranında desteklemiş olacağız" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.