Hava Durumu

Ivana Sert: Kendime 100 üzerinden 100 verdim!

Modacı Ivana Sert, 'İmalat Hatası' isimli bir single çıkardı. Tüm hafta eleştirilerin odağındaydı. Şarkı fikri nasıl doğdu, eleştiriler hakkında ne düşünüyor, dur durak bilmeyen enerjisini neye borçlu, hepsini Posta Gazetesi'nde Dilara Doğan'a anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2019 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ivana Sert: Kendime 100 üzerinden 100 verdim!

-Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz?
Müzik, küçüklüğümden beri hayatımdaydı. Zaten konservatuvar bitirdim. Türkçe şarkı söylemek benim için kolay değildi. Bu proje için üç ay çalıştım. Şan dersleri aldım. Çalışmaya devam edeceğim. Bir hayalimi gerçekleştirdiğim için hayatımın önemli ve yeni bir dönemindeyim. Dünyama yeni bir kapı açıldı.

-Single'ınızı dinleyenlerden nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Çok güzel yorumlar geliyor. İnsanlar biraz şoka girmiş. Kimse beklemiyordu benden böyle bir şey ama herkes çok beğendi şarkıyı, eminim.

"ŞARKIYI BİLEREK AKSANLI OKUDUM"

-Olumlu yorum yapan kadar eleştiren de çok var...
Eleştirilerin çoğu Türkçeme geliyor. Bir anda 'Çok güzel şarkı buldum hemen söylemeliyim' demedim. Özel dersler aldım. Kaç senedir televizyonda programlar yapıyorum ve sürekli Türkçe konuşuyorum. Kısacık bir şarkıyı da izin verin, okuyayım. Bazı kelimeleri özellikle Ivana Sert aksanında bıraktık. Tamamen kusursuz söyleyebilirdim ama istemedik. Benim söylediğim anlaşılsın istedik. Onun dışında bir eleştiri almadım.

-Siz kendinizi eleştirseniz ne söylerdiniz?
Şan derslerine devam etmem lazım. Nasıl vücuttaki kasları çalıştırıyorsak sesi de sürekli çalıştırmalıyız fit olmak için. Ben zaten konservatuvardayken çok çalıştım. Şarkı söylemeden önce en az bir yarım saat sesi açmak gerekiyor. Şarkımda eleştirilecek hiçbir şey yok, 100 üzerinden 100 verdim kendime.

-Şarkı çıkmadan önce endişeleriniz oldu mu?
Balkan esintileri olan bir müzik istediğimi anlattım aranjör Murat Yeter'e ve beni çok iyi anladı. 10 gün içinde şarkı hazırdı. Tam da benim üzerime dikilmiş, bana özel yapılmış bir şarkı. Hiç korkmadım. Şehrazat'ın yazdığı sözler kusursuzdu. Hemen dile dolanıyor ve kulakta kalıyor. Muhteşem olacağını biliyordum.

-Usta şarkıcılardan şarkınıza yorum yapanlar oldu mu?
Evet, çok güzel yorumlar aldım. Çok sayıda usta şarkıcı arkadaşım olduğu için, her şeyin doğrusunu bana söyleyeceklerinden emindim. Özellikle Kubat "Çok güzel okudun" dedi ve şarkının güzel olduğunu söyledi. Çok kişiyle konuştum ama en önemlisi Kubat'ım. Bu güzel yorumlardan sonra biliyordum ki her şey güzel olacak.

-Klip fikri nası loluştu?
Klibi büyük usta Metin Arolat çekti. 18 saatte hiç durmadan çektik klibi. Terlemeden hiçbir şey olmuyor. Çalışkan bir insanım, o yüzden hiç yorulmuyorum.

"HAYATIMDA YILANLAR VARDI AMA ZARAR VEREMEDİLER"

"Arkamdan dönüp dolanan yılan o sen misin?" diyorsunuz şarkıda...
Size böyle hissettiren insanlar oldu mu hayatınızda? Tabii ki oldu. Başka ülkeden gelen bir yabancı olarak yeni bir kültürü ve dili öğrenmek hem de başarılı olmak çok zor. Başarımı sürekli eleştiriyorlar, beni düşürmeye çalışıyorlar. Her zaman pozitif insanlarla karşılaşmıyorum. Elbette yılanlar vardı hayatımda evet ama ben onları pozitif enerjimle besliyordum. O yüzden zarar veremediler çünkü izin vermedim.

"TESETTÜRÜ GÜZEL TAŞIDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

-En son sizi bir tesettür markasının defilesinde izledik. Fotoğraflarınız sosyal medyada çok konuşuldu. Siz neler hissettiniz?
Defile çok güzeldi. Çok kez tesettür giydim ve özel çekimler yaptım. Güzel taşıdığımı düşünüyorum. Umarım beğenilmiştir.

-Peki bu kadar yoğunluk arasında aşka vakit ayırabiliyor musunuz?
İkinci kez evlenme fikrine nasıl bakıyorsunuz? Büyük konuşmak istemiyorum. Olabilir ama şimdi pozitif bakmıyorum. Şu anda ön planda işlerim var. Sadece işime odaklandım.

"AŞK OLMADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ"

-Aşk üzerine ne düşünüyorsunuz? Günümüzde evliliklerin kısa sürüyor olmasını neye bağlıyorsunuz?
Aşk, hayatımızdaki en önemli faktörlerden biri. Hepimiz aşk yaşamalıyız, aşk olmadan hiçbir şey olmaz. Evlilikler bazen yürüyor bazen yürümüyor. Her şey karşılıklı sevgi, saygıya bağlı. Hiç kimse boşanmak için evlenmiyor. Herkes aşkla, iyi niyetle evleniyor ama bazen bitiyor işte. Yapacak bir şey yok!

-Size göre aşk nedir?
Anne olduğum zaman sonsuz aşkı öğrendim. Oğlum doğunca gerçek aşkı tattım. Evladına hayat vermek en büyük aşktır.

"KADIN GÜCÜ ERKEK GÜCÜNDEN 10 KAT FAZLADIR"

-10 yıl önceniz ve bugününüz arasında en belirgin fark nedir?
Daha sabırlı olmayı öğrendim. Tam 12 sene önce anne oldum. Daha da olgunlaştım. Olaylara farklı gözle bakmaya başladım.

-En çok beğendiğiniz ünlü çift kim?
David ve Victoria Beckham çifti. Çok başarılı, örnek bir aile. Çoluk çocuk çok kalabalıklar ve hâlâ sevgi, saygıyla beraberler. Çok beğeniyorum onların yaşam tarzlarını.

-Çocukluk hayallerinizden biri neydi?
Şarkıcı olmak.

-'Asla giymem' dediğiniz bir kıyafet var mı?
Diz altından bollaşan bol paça pantolonlar. Bence onlar kimseye yakışmaz. Hem bacak boyunu kesiyor hem vücudu deforme gösteriyor. Kimseye tavsiye etmiyorum.

-Ünlü Türkler arasında en çok beğendiğiniz isim kim?
Benim için en önemli isim Mustafa Kemal Atatürk. En yüksek duyguları benim kalbimde Atamız uyandırıyor.

"OĞLUM VE BEN BİRBİRİMİZLE HER ŞEYİ PAYLAŞIRIZ"

-Bir kez daha dünyaya gelseniz kadın mı olmak isterdiniz erkek mi?
Kadın olmak isterdim. Kadın hayat veren bir varlık. Kadının gücü erkeklerin gücünden 10 kat daha fazladır

-Yarın 'Anneler Günü'...
Annem benim hayatımdaki en önemli insan. Bana güç katan bir varlık. Ben de anne olduktan sonra hayatın ne kadar farklı olduğunu öğrendim. Çocuklarımızı sabırla ve onları dinleyerek büyütmeliyiz.

-Nasıl bir annesiniz?
'Çocuğunuzla arkadaş olmayın' derler, ben ona katılmıyorum. Tabii ki anne figürü olacağız, onlara yol göstereceğiz ama ben arkadaş gibi daha hafif giriyorum konulara. Konuşarak, eğlenerek öğretiyorum. Öyle olunca daha iyi anlıyor çocuklar. Daha iyi dinliyorlar. Onların yaşına inip onlarla nasıl konuşacağımızı bilmemiz lazım. Böyle olunca Ateş ve ben birbirimizle her şeyi paylaşıyoruz.

"SEVİYORSAM KISKANIRIM AMA PSİKOPATA BAĞLAMAYA GEREK YOK"

-Kıskanç bir sevgili misiniz?
Kıskancım ama aşırı değil. Seviyorsam kıskanırım ama hastalık gibi olmamalı, psikopata bağlamaya gerek yok.

-Erkek olsanız kendinizin en çok neyinden etkilenirdiniz?
Ben çok disiplinliyim ve spor tutkunuyum. Her gün spor yapıyorum. Profesyonel koşucuyum, kilometrelerce koşuyorum. Sporcu ve disiplinli olmamdan diyebilirim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.