Hava Durumu

İYİ Parti Bursa Milletvekili Tatlıoğlu: Bursa kötü yönetiliyor

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendirerek, "Mehmetçiğin yanındayız. Üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" dedi. Öte yandan Bursa'nın devletten yeterli yatırımı alamadığına dikkat çeken Tatlıoğlu, Bursa'ya vizyoner bir belediye yönetimi gelmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2019 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2019 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti Bursa Milletvekili Tatlıoğlu: Bursa kötü yönetiliyor

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu oldu. Sönmez Medya ekibinin sorularını yanıtlayan Tatlıoğlu, gündeme ilişkin cesur açıklamalarda bulundu. Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendiren Tatlıoğlu, "Mehmetçiğin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanındayız. Başarılı olması için bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bütün Türkiye'nin tek yürek olması gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in de söylediği gibi bugün tek partiyiz ve Albayrak partisiyiz" dedi. Tatlıoğlu, bu hareketin iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini de vurguladı.

'BU ELBİSE BİZE UYMADI'

Yüzde 40+1 tartışmalarını ise usta siyasetçilerin sahne alışı olarak yorumlayan Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Türkiye'yi taşı-yacak bir sistem olmadığını savundu. Bu sistemle birlikte Türkiye'nin ekonomide, yargıda, eğitimde düşüşe geçtiğini ve toplumda bir güven problemi oluştuğunu ifade eden Tatlıoğlu, şöyle konuştu: "Parlamenter sistemin Türkiye'de 200 yıllık bir geçmişi var. Elimizdeki sistemi güçlendirmek yerine adı belli, başkanın kim olacağı belli olan, bunun dışında hiçbir şeyi belli olmayan bir sistem geldi. Amerika'daki bir başkanlık sistemini Türkiye'ye getirseniz bile kurumsallaşması için 50 yıl gerekiyor. Bu nedenle Türkiye'nin bugünkü sistemle ileriye yürümesi mümkün değildir. Türkiye tekrar güçlü bir parlamenter sisteme dönmek zorunda. Çünkü bu elbisenin hem kumaşı uygun değil hem de çok dar."

EKONOMİDE LİYAKAT ŞART

Ekonomide AK Parti'nin 2002 ile 2007 arasında bir yıldızlaştığını, yüzde 6.8 büyüme kaydedildiğini anlatan Tatlıoğlu, şunları kaydetti: "AK Parti'nin ilk yılı 6.8 büyümüşüz. Sonra 3.3'e düşmüşüz. Bunun ekonomi dışında da birçok sebebi var. Ekonomiyi güven yönetir. Güven olursa insanlar çarşıya çıkar, arabasını yeni bir modelle değiştirmek için borçlanır. Bu zemini sağlamak lazım. İnsanlar endişelendiği zaman taleplerini erteler. Türkiye'nin iyi bir hikayeye ihtiyacı var. İnsanlar sokağa bile güvensiz çıkıyor. Kimin gücü kime yeterse. Yapısal bir tıkanma var. Bu iklimi değiştirmemiz lazım. Bugünkü ekonomi yönetiminin kalitesi Türkiye'deki entelektüel sermayeyi kavramaktan uzak."

İTTİFAK TOPLUMSAL TALEP

Cumhur İttifakı'nın daha çok bir koalisyon gibi çalıştığını belirten Tatlıoğlu, "Sayın Erdoğan Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı ve kabine de bu ittifakın kabinesi. Mecliste hiçbir madde MHP tarafından itiraz görmüyor. Gelen bütün kanun teklifleri AK Parti-MHP mutabakatı ile geçiyor. Çok sıkı bir koa-lisyon çalışıyor. Millet İttifakı ise adalet ve demokrasi temelinde yapılan bir işbirliği. Biz CHP ile 2018'de bir seçim ittifakı yaptık. Bizi seçime sokmuyorlardı. YSK'da bir tuzak hazırlanmıştı. Genel Başkanımız Meral Akşener'in talebiyle sayın Kılıçdaroğlu'nun demokrasi adına verdiği destekle bu tuzaktan çıktık, parlamentoya girdik" dedi.

'EN NET PARTİYİZ'

Türkiye'nin en net partisi olduklarını kaydeden Tatlıoğlu, "Milliyetçiyiz, demokratız, kalkınmacıyız. 21. yüzyılın kentli insanına hitap eden bir siyasal hareketiz. Bugün Türkiye'de temel ihtiyaç demokrasi, adalet ve ahlaktır. Bizim CHP ile ittifakımız toplumsal bir taleptir. Ama tabii ki bizim kendi Türkiye projeksiyonumuz da var. Türkiye'yi dünyayla yarışan ülkeler arasına sokmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Bugün değişik nedenlerle MHP'de siyaset yapanların İYİ Parti'ye üye olduğunu, İYİ Parti'de siyaset yapanların MHP'ye üye olduğunu anlatan Tatlıoğlu, "CHP'den de, son dönemde AK Parti'den ciddi anlamda bize gelenler de var. Özellikle partisiz beyaz yakalılar ve iyi eğitimlilerden çok ciddi bir akış var. Türkiye'ye hizmet etmek için çalışıyoruz. Hiçbir partiye sürtünerek mesafe almak gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

'AKŞENER ÖNÜMÜZÜ AÇTI'

AK Parti ile ittifak söylentilerine net tavır koyan Tatlıoğlu, şu açıklamayı yaptı: "Başka yerlerdeki sıkıntıya biz ilaç olamayız. Biz kendi Türkiye ve dünya projeksiyonu olan bir partiyiz. Bizim hedefimiz Türkiye'yi 21. yüzyıla taşımak. Siyasetin masa altı konuşmalarında olmayacağız. Tavrımız açık ve nettir. Türkiye'nin en sert hiyerarşik yapısından demokrasi talebiyle ayrılıp parti kurmak ve AK Parti-MHP gibi bir blokun karşısında mec-lise girmek kolay değil. Türkiye'nin önünün nasıl açıldığını hep beraber göreceğiz. Bugün Sayın Gül ve Davutoğlu'nun parti kurma arzularını tetikleyen ve cesaretlendiren Meral Akşener'dir. Bu bir yol açmadır. Buradan Türkiye kendi yolunu bulacaktır."

'BURSA KÖTÜ YÖNETİLİYOR'

Bursa'nın devletten yeterli yatırımı alamadığına dikkat çeken Tatlıoğlu, Bursa'ya vizyoner bir belediye yönetimi gelmediğini söyledi. Tatlıoğlu, "İstanbul'da Bedrettin Dalan, İzmir'de Burhan Özfatura, Ankara'da Mehmet Altınsoy, Vedat Dalokay, Gaziantep'te Celal Doğan'ı sayıyoruz belediye başkanı olarak. 2004-2009 arasını saymazsak maalesef Bursa'ya vizyoner bir belediye yönetimi gelmedi" dedi. Bursa'nın, Türkiye'nin en kötü yönetilen şehri olduğunu ileri süren Tatlıoğlu, "Sahipsiz bir şehir. Devlet Bursa'ya özel hiçbir yatırım yapmadı. Şehir hastanesini Eskişehir'e de yaptı, Adana'ya da yaptı. İzmir-İstanbul yolu yaptılar. Sivaslı hemşerimiz, Sivas'tan binecek hızlı trene Eskişehir'e gelecek, oradan da Bursa'ya otobüse binecek. Böyle bir şey olabilir mi? Tophane'den baktığınızda büyük bir cinayet görüyorsunuz. Bursa kimliğini değiştirdi. Çok kötü projeler var ve Bursa'nın bir 20 yılı daha kilitli" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.