Hava Durumu

İYİ Parti'den CHP'ye ittifak çıkarması!

Siyaset uzun bir zamandır ittifak hesaplarına kilitlenmiş durumda. CHPile İYİ Parti arasında yılan hikayesine dönen seçim iş birliği görüşmelerinde kritik dönemece girildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti'den CHP'ye ittifak çıkarması!

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı'nın da yer aldığı CHP heyeti, İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Burada gerçekleşen heyetler arası görüşmenin ardından Salıcı ve Torun soruları yanıtlamadan genel merkezden ayrıldı. Torun ve Salıcı'nın ilettiği son teklif kabul edilirse İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelecek.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, liderlerin bu akşam görüşeceğini açıkladı.

CHP Heyeti'ndeki Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, ikinci kez İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Bir aydan fazla süredir devam eden müzakerelerde özellikle Ankara, Antalya ve Balıkesir'de nasıl bir strateji uygulanacağına yönelik belirsizlik görüşmelerin tıkanmasına neden oldu. Yaşanan tıkanıklık bir süredir aşılmaya çalışırken, dün akşam CHP'den Oğuz Kaan Salıcı ve İYİ Parti'den Koray Aydın arasında kritik bir görüşme daha gerçekleştirildi. Yaşanan tıkanıklığın bu görüşmede de aşılamadığı ortaya çıktı. Salıcı ve Aydın arasındaki son görüşmede müzakerelerdeki uzlaşmazlığın net bir şekilde ortaya çıktığı belirtildi.

KURMAYLARIYLA GÖRÜŞÜYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise sabah katıldığı "İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı"nın ardından parti genel merkezine geldi. Kılıçdaroğlu burada Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile gelinen aşamayı değerlendirmeye başladı. Salıcı'nın toplantıda dün Koray Aydın ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi verdiği ve son durumu CHP lideri ile paylaştığı belirtildi.

CHP SON TEKLİFİNİ YAPTI

Salıcı'nın, dünkü görüşmede İYİ Parti'ye CHP'nin son teklifini sunduğu öğrenilirken, İYİ Parti'nin de bugün gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısında bu önerinin değerlendirdiği öğrenildi. Bu çerçevede, bugün akşam saatlerine kadar müzakerelere ilişkin son tablonun ortaya çıkacağı, görüşmelerin devam edip etmeyeceğinin karara bağlanacağı bildirildi.

İYİ PARTİ HEYETİ CHP GENEL MERKEZİ'NDE

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Cihan Paçacı ittifaka ilişkin son görüşmeyi yapmak üzere CHP Genel Merkezi'ne geldi.

AYDIN: AKŞAM GÖRÜŞECEKLER

Görüşme sonrası açıklama yapan İYİ Partili Koray Aydın:, "Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek. Saati belli değil." dedi.

CHP HEYETİ İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın CHP Genel Merkezi'nde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından CHP heyeti, İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı yer alıyor. Torun ve Salıcı'nın ilettiği son teklif kabul edilirse İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

CHP heyetinin İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmesi sona erdi. Salıcı ve Torun soruları yanıtlamadan genel merkezden ayrıldı.

AKŞENER'DEN KURMAYLARIYLA TOPLANTI

İYİ Parti Lideri Akşener, halen yakın kurmaylarıyla toplantı yaptı. İYİ Parti kaynakları, CHP Genel Merkezi'nde liderlerin görüşeceğini ancak saatin belli olmadığını kaydetti.

CHP HEYETİ YENİDEN İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

CHP Heyeti'ndeki Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, ikinci kez İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi.

BALIKESİR ADAYI İSMAİL OK, İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ'NE GELDİ

Akşener'in Balıkesir adayı olarak açıkladığı Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Balıkesir'in işbirliğinde tıkanma yaşanan iller arasında olduğu öne sürülmüştü.

Ok, adaylığının geri çekileceğinin iddiaları üzerine, "Genel merkezler ne takdir ederse o olur" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.