Hava Durumu

İYİ Parti'li Çıray uyardı: Sağlık sistemimiz çökebilir

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı'nın corona virüsüne ilişkin verileri objektif olarak kamuoyuna duyurmadığını öne sürdü. Sağlık Bakanlığı'nı eleştiren Çıray, "Bu kafayla giderlerse Eylül ve Ekim aylarında olağanüstü bir vaka sayısıyla karşılaşırız, yoğun bakımlar bu vakaları karşılayamazlar ve sağlık sisteminde çöküşle ne yazık ki hastalarımız karşı karşıya kalabilirler" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2020 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2020 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti'li Çıray uyardı: Sağlık sistemimiz çökebilir

Kurban Bayramı'nda çok sayıda vatandaşın tatile gitmesiyle birlikte ülkemizdeki corona virüsü (Covid-19) vakalarında artış meydana gelmişti.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Uzmanı ve aynı zamanda doktor olan Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uyarıda bulundu.

"YOĞUN BAKIMLAR BU VAKALARI KARŞILAYAMAZLAR"

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'de ilk vakanın görülmeye başladığı tarihten itibaren yapılan bilimsel uyarıları dikkate almadığını ileri süren Çıray, vaka sayılarında 'olağanüstü' bir artış olduğunu söyledi.

Bu artışın sonucu olarak da yoğun bakım hastalarında ve entübe hasta sayılarında da artışlar olduğunu ifade eden Çıray, şunları söyledi:

* Sağlık Bakanlığı bu sayıları objektif ve şeffaf olarak kamuoyuna duyurmak yerine gizleyerek, sansürleyerek vatandaşımızı tekrar rehavete itmekle kalmıyor, aynı zamanda bilim insanlarının gerçekçi bir değerlendirmeyle kendilerine yardımcı olmasının da önüne geçiyor.

* Buradan şimdi Sağlık Bakanı'nı samimi olarak uyarıyorum tekrar; bu kafayla giderlerse Eylül ve Ekim aylarında olağanüstü bir vaka sayısıyla karşılaşırız, yoğun bakımlar bu vakaları karşılayamazlar ve sağlık sisteminde çöküşle ne yazık ki hastalarımız karşı karşıya kalabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.