Hava Durumu

İYİ Parti seçime girebilecek mi? TBMM Komisyonu Başkanı Şentop açıkladı

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop canlı yayında erken seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti seçime girebilecek mi? TBMM Komisyonu Başkanı Şentop açıkladı

Erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağı açıklandı, partiler aday telaşına düştü. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop CNN Türk canlı yayınında erken seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şentop'a son günlerde konuşulan 'İYİ Parti erken seçime giremeyecek' iddiaları soruldu.

Şentop şunları söyledi: "Seçime katılma yeterliliği için şöyle bir durum söz konusu: Seçim yapılacağı günden 6 ay önce belli şartları sağlamış olması lazım. Yüksek Seçim Kurulu Ocak'taki ilan ettiği tarihten 6 ay önceki duruma bakmıştı. Yani kanun bunu öngörüyor. Dolayısıyla şimdi seçime girerken tekrar ilan edecek. Bu ilanda da seçim günü itibariyle, 6 ay önceden şartların sağlanıp sağlanmadığına bakacak."



"BİR SİYASİ PARTİ İÇİN HUKUKİ DÜZENLEME YANLIŞTIR"

Bu açıklama üzerine Dicle Canova; "Diyelim ki giremeyeceği açıklandı. Buna dönük hızlı bir düzenleme mümkün olur mu?' sorusunu yöneltti. Şentop bu soruya da şöyle yanıt verdi: O çok yanlış olur? Bir siyasi partinin girmemesi için de hukuki bir düzenleme yapmak yanlıştır, girmesi için de bir siyasi partiye özel düzenleme yapmak yanlıştır. Şartların gerçekleşip gerçekleşmediğini takip etmeniz lazım. Türkiye'den yarıdan fazlasında teşkilatlanmış olmak gerekiyor.Yarıdan fazla teşkilatlandığı kabul edilen illerin de az üçte birinde teşkilat kurmuş olmak gerekiyor. Öyle çok basit olsa bir şahsa verin kurdum deyin."

Dicle Canova da bu açıklamanın üzerine "Sözlerinizden İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini anlıyorum" dedi.

AK Partili Şentop CHP'nin sürpriz adayını canlı yayında öğrenince kahkaha attı

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop, haberi öğrenince kahkaha attı. Şentop, "Parti sözcüleri tarafından Genel Başkan'ın aday olabileceği söylenmişti. Şimdi Genel Başkan Yardımcılarından bir tanesi aday oldu. Parti içinde de muhtemelen başka isimler çıkabilir" dedi.

Şentop, kendisine sorulan "CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu aday olacak mı olmayacak mı?" sorusuna "Önce genel başkan yardımcıları çıkacak herhalde aday olarak" dedikten sonra bir daha güldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.