Hava Durumu

İzmir-Çeşme Otoyolu'nda 'deprem' yoğunluğu

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.8'lik depremin ardından vatandaşlar, sarsıntının etkisinin daha az hissedildiği bölgelere gitmek için yola çıktı. İzmir- Çeşme otoyolunda araçlar yoğunluk oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İzmir-Çeşme Otoyolu'nda 'deprem' yoğunluğu

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 12 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yapan İzmir Valiliği, vatandaşları özel araçlarını kullanmaları konusunda uyardı. Kente girişlerin ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığı deprem sonrası, yapılan uyarıları dikkate almayan sürücülüler İzmir'e çıkan tüm yollarda yoğunluk oluşturdu.

Olası bir trafik sıkışıklığının önlenmesi için Aydın-İzmir otobanının kapatılmasına rağmen, İzmir'e gitmekte ısrarcı olan sürücüler eski ulaşım seçeneği olan E-87 karayoluna akın etti. Neredeyse trafiğin durma noktasına geldiği yolda oluşan yoğunluk, Aydın'ın Efeler ilçesine kadar dayandı.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle İzmir'e gitmek için yola çıkan sağlık ve arama kurtarma ekipleri, trafikte zor anlar yaşadı. Güvenlik güçlerinin tüm uyarıları ve alınan önlemlere rağmen, sürücülerin ısrarlı ilerleyişleri devam ediyor.

Bakan Soylu seslendi: 'Lütfen araçlarınızı kullanmayınız'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda depremin gerçekleştiği İzmir'deki vatandaşlardan araçları kullanmamalarını rica etti.

Bakan Soylu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir'deki vatandaşlarımızdan ricamız, lütfen araçlarınızı kullanmayınız. Çadır, battaniye, seyyar mutfak, hastane, her türlü imkanımız mevcut, ekiplerimiz işlerinin başında. Tek ihtiyacımız YOL Lütfen yolları, müdahale ekiplerimize bırakınız"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.